Električni Ferrari neće pre 2023.

Iako je italijanski Ferrari počeo razvoj svog prvog električnog modela, on nije deo novog petogodišnjeg plana (2018-2022) Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grupacije.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2018.

11:25

Električni Ferrari neće pre 2023.
Ferrari 812 Superfast

Direktor FCA i Ferrarija Serđo Markione jasno je iskazao svoje prezir prema EV tehnologiji, uprkos izjavi da "ako bude električnog superautomobila, prvi će biti Ferrari", jasno da nećemo skoro videti "propetog konjića" na električni pogon.

Markione nije uključio EV Ferrari u petogodišnji plan grupacije, istakavši da električna vozila još uvek nisu relevantna za kompaniju, dodavši i da konkurent Lamborghini neće ponuduti svoj EV model pre 2026.

Dok čeka odgovor tržišta prema električnim superautomobilima, Ferrari će da se koncentriše na hibridni pogon, a Markione je istakao da u kompaniji i dalje razmatraju koji modeli će ga imati.

Prvi bi trebalo da debituje na Auto salonu u Frankfurtu sledeće godine. Prethodnih nedelja Ferrari je testirao svoj hibridni pogon na modelu 488 GTB.

U međuvremenu, konkurencija užurbano radi na svojim električnim superautomobilima. Već sledeće godine očekuje se Porsche Mission E, dok će Tesla novi Roadster koji 0-100 km/h ubrzava za 1,9 sekundi predstaviti 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: