Ronaldo i Humels u novom okršaju
Ronaldo i Humels u novom okršaju

NAJAVA DANA (sreda, 25. april): Minhen je večeras centar sveta! Zvezda fudbal, Partizan košarka i još mnogo toga u ponudi

Vreme čitanja: 5min | sre. 25.04.18. | 08:11

Pogledajte koji nas to zanimljivi sportski događaji očekuju danas

6401: BAJERN - REAL MADRID, 20.45
(Fudbal, Liga šampiona)

Dva fudbalska giganta u nokaut fazi sreću se po deveti put od 2000. godine. Prošle sezone odmerili su snage u četvrtfinalu kada je Real prošao dalje, a poslednji put u polufinalu igrali su u sezoni 2013/2014. kada je Real na kraju osvojio titulu. Ovo će biti njihov 25. evropski duel i oba tima imaju po 11 pobeda i po dva remija. Bajern ima odličan učinak sa Realom u Minhenu gde ih je savladao na devet od 12 duela uz dva poraza i remi. Oba tima postizala su golove na sedam od poslednjih devet okršaja na Alijanc Areni.   

Izabrane vesti

5008: KAEN - TULUZ, 18.45
(Fudbal, Francuska 1)

U pitanju je meč koji je trebao da bude odigran pre nekoliko nedelja ali je odložen usled lošeg vremena. Kaen je za vikend prekinuo seriju od četiri uzastopna poraza pošto je remizirao sa Mecom na strani (1:1). Ovi bodovi pomerili su ga sedam bodova od poslednje tri ekipe i uprkos lošoj formi trebalo bi da bude bezbrižan. Tuluz je upisao važnu pobedu na gostovanju Anžiju (2:0) i sada ih od Troe koja je u zoni ispadanja razdvaja četiri boda. Kaen kod kuće igra promenljivo, dok je Tuluz od 16 gostovanja izgubio deset i samo dva puta pobeđivao. Prethodni duel Kaen je na ovom terenu dobio sa 1:0, a poslednjih sedam završeno je u rasponu od 0-2 gola.

5611: STABEK - START, 18.30
(Fudbal, Norveška 1)

Borba timova koji su posle pet odigranih kola Norveške najjače lige na začelju tabele. Start je dobro startovao. Zabeležio je pobedu na početku i zatim vezao četiri poraza. Stabek je s druge strane od pet mečeva remizirao na tri. Postigli su pritom pet golova i primili 11, dok je Start šest puta pogađao mrežu i vadio loptu iz nje 14 puta. Prethodna tri međusobna okršaja Stabek je dobio uz najmanje tri postignuta gola, koliko je viđeno i na 13 prethodnih duela, a od deset mečeva protiv Starta na svom terenu izgubio je samo jedan.

2701: CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI, 18.00
(Fudbal, Srbija 1)

Posle ispadanja iz kupa od Mačve, Crvena zvezda je stabilizovala formu. Vezala je pet pobeda, uključujući onu u večitom derbiju. Tim s Banovog brda ima samo jedan trijumf u prethodne četiri utakmice. Tradicionalno, dueli Crvene zvezde i Čukaričkog obiluju golovima. Na svakom od prethodnih devet susreta došlo je 3+. Crveno-beli su oba puta slavili protiv Čukaričkog ove sezone (3:0, 2:1) i sigurno su veliki favoriti na svom bunjištu. Tim pre što će Brđani jednim okom gledati ka revanš meču polufinala kupa s Partizanom.

1221: LEVSKI - CSKA SOFIJA, 17.30
(Fudbal, Kup Bugarske)

Levski se ispostavio kao tvrd orah za šampiona Bugarske. Odoleo je ekipi iz Sofije u dva navrata u periodu od sedam dana. Najpre je dobio prvi kup duel u Sofiji sa 2:0, da bi šest dana kasnije igrao nerešeno sa šampionom na istom terenu (2:2). Kada je prvenstvo u pitanju Levski je konačno upisao pobedu posle skoro mesec dana posta. CSKA je posle Levskog remizirao i sa ekipom Beroe, međutim dva kola pre kraja lider je tabele sa 16 bodova prednosti u odnosu na nju. Od šest prethodnih duela ovih rivala na četiri je viđeno najmanje tri gola. 

6457: BOKA JUNIORS - PALMEIRAS, 02.45
(Fudbal, Kopa Libertadores)

Prvi kup duel završen je bez pobednika (1:1). Brazilci su poveli u 90. minutu, ali je Karlos Tevez izjednačio u nadoknadi vremena. Argentincima bi sada eventualna pobeda omogućila da skinu Palmeiras sa čela grupe. Međutim to neće biti tako jednostavno s obzirom da Brazilci teško primaju golove ove sezone. Gol koji im je Tevez dao u pomenutom duelu bio je prvi koji su primili u ovogodišnjem izdanju ovog takmičenja. Meč odigran pre dve nedelje bio je njihov jedini duel do sada. 

7432: REAL MADRID - PANATINAIKOS, 18.45
(Košarka, Evroliga)

Real je posle katastrofalnog izdanja u prvom meču ipak pokorio Atinu i došao u poziciju da ima prednost domaćeg terena u nastavku serije. Kraljevski klub ponovo neće računati na Fakunda Kampaca, što će ponovo opteretiti Luku Dončića, ali važno je naglasiti koliko je Real moćan u poslednje vreme kod kuće. Već gotovo dva meseca ne zna za poraz u Madridu, gde PAO nije slavio već pet godina. Podsetimo, pre samo mesec i po dana Real je preslišao Zelene u Madridu (92:75).

7433: HIMKI - CSKA, 19.00
(Košarka, Evroliga)

CSKA bi, poput Fenera, već u trećoj utakmici mogao da završi ceo posao oko odlaska na F4. Himki je pružio dve dobre borbe u Moskvi, (89:84, 98:95) ali već u drugoj utakmici činilo se da timu Jorgosa Barcokasa nedostaje elana i ideje kako da slomi nesalomive. Armejci su i bez Nanda de Koloa slavili u drugom meču, uz strašnu rolu Serhija Rodrigeza. Aleksej Šved je, s druge strane, bio na donjoj margini zahvaljujući čvrstoj odbrani CSKA. 

9007: DINAMIK - PARTIZAN, 20.00
(Košarka, Srbija 1)

Obe ekipe imaju skor od 2-0 u B grupi. Dinamik je savladao Vršac na svom terenu sa 94:74, a slavio je i protiv Metalca u Valjevu (93:74).  S druge strane ekipa Nenada Čanka dobila je Vojvodinu na gostovanju (90:67) i Železnik kod kuće (94:90). Partizan je slavio u oba duela sa Dinamikom prošle sezone (76:66, 87:83).

8852: KLIVLEND - INDIJANA, 01.00
(Košarka, NBA)

Klivlend je dobio četvrti meč sa 104:100  i izjednačio u četvrtfinalnoj seriji na 2:2. Serijom od 10:2 u kojoj su sve poene postigli Džejms i Korver, Klivlend je u finišu meča poveo 101:95 i prelomio pitanje pobednika. Džejms je završio meč sa 32 poena, 13 skokova i 10 asistencija. S druge strane najefikasniji u ekipi Pejsersa bio je Domantas Sabonis sa 19 poena. Serija se seli u Klivlend. 

7122: OKLAHOMA - JUTA, 03.30
(Košarka, NBA)

Najzaslužniji za pobedu Jute (113:96) i vođstvo od 3:1 u seriji bio je Donovan Mičel koji je predvodio Džezere sa 33 ubačena poena. Na drugoj strani Pol Džordž sa 32 i Rasel Vestbruk sa 23 (uz 14 skokova) predvodili su Gromovnike, ali nisu mogli da se nose sa inspirisanim Mičelom. Čim su Džezeri stigli do prednosti od 67:52 i još više je povećavali čak do +21, bilo je jasno da će zabeležiti novi trijumf. Peti meč igra se u Oklahomi. 

FotoAction Images


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara