24. april  2018. 14.06  →  18.49 | Izvor: RTV (Tatjana Popović)

Završetak rekonstrukcije centralne ulice u Novim Kozarcima

KIKINDA -

Zahvaljujući sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja i kikindske lokalne samouprave, u toku je završna faza radova na kompletnoj rekonstrukciji puta duž centralne ulice u Novim Kozarcima. Prema najavama iz Gradske uprave, tokom ove građevinske sezone planirani su i intenzivniji radovi na sanaciji saobraćajnica u Kikindi i okolnim mestima, a za tu namenu iz gradskog budžeta je opredeljeno oko 50 miliona dinara.

video icon

U protekle dve godine završena je rekonstrukcija oko dva kilometra puta duž glavne ulice u Novim Kozarcima, a za dosadašnje radove utrošeno je oko 28 miliona dinara. Start građevinske sezone označio je nastavak radova, a planirana rekonstrukcija deonice u dužini od jednog kilometra puta trebalo bi da bude završena u naredna dva meseca.

"Mi ovaj put, koji je centralni, najvažniji put u Novim Kozarcima, sada završavamo i to će biti zaokružena celina. Poslednja faza podrazumeva rekonstrukciju dela puta na izlasku iz sela, odnosno puta ka Ruskom Selu. Vrednost aktuelne faze radova je 23 miliona dinara" , kaže Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Uprava za kapitalna ulaganja omogućila je nastavak radova sa izdvojenih 18 miliona dinara, dok je iz gradskog budžeta obezbeđeno pet miliona dinara. Rekonstrukcija saobraćajnica, ulaganja u infrastrukturu seoskih mesnih zajednica svakako doprinose kvalitetnijem životu u manjim mestima.

Tokom ove godine planirani su i intenzivniji radovi na sanaciji saobraćajnica u Kikindi i okolnim mestima.

"Što se tiče saniranja postojećih saobraćajnica, iz gradskog budžeta je za tu namenu opredeljeno oko 50 miliona dinara. To je svakako značajan iznos izdvojen samo za saniranje, ne uzimajući u obzir i sve druge planirane investicije", dodaje Markov.

Planirani infrastrukturni radovi zavisiće , pre svega od raspoloživih sredstava , a meštani seoskih mesnih zajednica očekuju da budu ispoštovani stvarni prioriteti i uvaženi njihovi zahtevi.

 

 

Tagovi