Sari o srednjem prstu i taktici: Pljuvali nas i vređali, naterali smo Juventus da se brani kod kuće

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.04.18. | 23:59

Trener Napolija otkriva koje su prednosti njegovih igrača i ekipe u odnosu na Juventus

Trenerski doktorat Mauricija Sarija je večeras nagrađen pobedom nad Juventusom u Torinu koja je potpuno otvorila trku za Skudeto. Prava nagrada za ceo naučni rad koji sprovodi u Napulju bi bio osvajanje titule na kraju sezone.

Sari je još jednom pokazao kakav je trenerski genijalac. Došao je u Torino, pobedio golom iz Juventusovog najjačeg oružja prekida i ostavio Bjankonere bez šuta na gol. Šta ćete više?
„Pobediti ovde je uvek mnogo teško. Ali je i divno kada vidimo koliko radosti je to donelo našim navijačima. Ovo je enormna satisfakcija, ali moramo da ostanemo hladne glave i da budemo svesni da je ovo samo jedna utakmica i da nije promenila baš mnogo stavri u perspektivi. Juventus je sila koja je šest godina zaredom prvak i još je na čelu tabele. Šanse da ih preksočimo nam i dalje nisu velike. Ali, zabavno je i uživamo“, rekao je Sari posle meča.

Izabrane vesti

Strateg Napolija je otkrio kako je njegov tim uspeo da dominira u onodsu na šampiona Italije.
„Daleko od toga da smo igrali savršeno. Da smo pojačali tempo malo ranije, možda bismo ranije završili utakmicu u našu korist. Plan je bio da dođemo, preuzmemo incijativu i nateramo ih da igraju na kontranapade. Sve što si imali su neki pokušaji iz prekida jer su fizički dominantniji. Ali u svemu ostalom smo kontrolisali meč i pobeda je bila logičan posledica te kontrole“.

Uspeo je Sari da istera svoje i da lepim fudbalom kroz posed lopte i pas igru na kojima insistira, nadigra i pobedi Juve. Iako su mu zamerali da tako ne može protiv Juventusa...
„Bila bi blasfemija da sam došao ovde i odustao od fudbala koji nas je i doveo tu gde jesmo - u rang Juventusa. Nažalost, ne slušam ničije sugestije iz medija jer skoro da i ne čitam niti gledam medije. Slušam samo mišljenje mog sestrića i to je sve“.

Za njega je najveća satisfakcija što je napravio tim koji se ne boji Juventusa.
„Uvek sam govorio da Napoli nije u situaciji da planira titulu jer postoje rivali koji su ekonomski moćniji od nas. Ono što možemo da planiramo je tehnički i taktički rast ekipe, iz kojem možemo da izvučemo 105 odsto naših mogućnosti. Svedoci smo kako ovaj tim raste godinama u taktičkom, tehničkom i mentalnom smislu. Zato smo odigrali bez imalo straha na jednom od najtežih gostovanja u Evropi i to je najpozitivnije od svega. Ali to na kraju ipak ne garantuje rezultate“.

Sari je uoči utakmice prilikom dolaska Napolijevog autobusa na stadion pokazao srednji prst grupi Juventusovih navijača koji su vređali i pljuvali.
„Odgovorio sam grupi ljudi koji su pljuvali na naš autobus i vređali nas samo zato što smo Napolitanci. Ne bih nikada uradio nešto slično prema nekom samo zato jer je Juventusov navijač. Većina Juventusovih navijača su fini ljudi, a sa jednim smo se šalili i zezali u hotelu. Nemam nikakav problem sa Juventusovim navijačima. Samo sa onima koji pljuju i vređaju“.

(FOTO: Action images)


tagovi

Mauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara