Spektakl na harmonikama u Beogradskoj filharmoniji 1Foto: Beogradska filharmonija

Orkestar harmonika Kragujevac održao je danas svoj prvi beogradski koncert u punoj Sali Beogradske filharmonije i predstavio prvo CD izdanje.

Mladi harmonikaši, predvođeni profesorom Bojanom Špicom, predstavili su svoje prvo CD izdanje sastavljeno od raznolikog repertoara, i pokazali veliko sviračko umeće i lepotu ovog instrumenta, navodi se u saopštenju Beogradske filharmonije.

Publika je imala priliku da čuje kako orkestar sastavljen od 25 harmonika, uz malu pomoć gudača i perkusija, može da izvede dela originalno pisana za veliki orkestarski sastav, kao što su kompozicije Šostakoviča i Vagnera. Srpska muzička literatura bila je zastupljena od Mokranjca pa do efektnih kompozicija Vujića i Božanića. Preko Pjacolinog i Galijanovog tanga, čuvena Biska 2 grupe Smak bila je pravo rok finale koncerta kao i svojevrsni omaž gradu iz koga dolaze ovi talentovani muzičari.

Beogradska filharmonija podržala je prvi beogradski nastup Orkestra harmonika Kragujevac, i svim učesnicima poklonila ulaznice za koncert najbolje harmonikašice sveta, Ksenije Sidorove, koja će nastupiti sa Filharmonijom u narednoj sezoni (24. maj 2019).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari