Uhapšen Albanac, zaplenjeno 22 kg marihuane sakrivene u podu renoa

V.Mitrić

22. 04. 2018. u 15:26

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u saradnji sa pripadnicima Granične policije BiH otkrili su na graničnom prelazu Deleuša pokušaj krijumčarenja oko 22 kilograma marihuane

Ухапшен Албанац, заплењено 22 кг марихуане сакривене у поду реноа
Bijeljina - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u saradnji sa pripadnicima Granične policije BiH otkrili su na graničnom prelazu Deleuša pokušaj krijumčarenja oko 22 kilograma marihuane.

Nedozvoljenu supstancu preko graničnog prelaza pokušao je da prokrijumčari albanski državljanin, rekao je za “Novosti” Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

U tri sata jutros na graničnom prijelazu Ivanica, između BiH i Republike Hrvatske pojavilo se vozilo marke “Reno senik”, registarskih oznaka Republike Albanije. U vozilu se nalazilo troje putnika, a za volanom je bio K.F. (30), državljanin Republike Albanije.

- Na osnovu izraženih sumnji vizuelnim pregledom vozila uočene su prepravke na delu poda iza vozačevog sedišta, a radilo se o izrezanom podu ispod patosnica dimenzija 50 puta 40 centimetara, koji je naknadno spajan silikonskom masom-objašnjava Kovačević. - Budući da na graničnom prelazu Ivanica nije postojala specijalistička oprema za detaljan pregled vozila, ono je pod pratnjom upućeno na granični prelaz Deleuša, gde je urađen detaljan pregled.

U spornom delu vozila uočeni su predmeti koji izgledom podsećaju na paketiće umotane u prozirnu foliju.

Protiv odgovornih za pokušaj krijumčarenja droge biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije