Četvrtak, 19.04.2018.

19:35

Mogerinijeva: Uskoro otvaranje novih poglavlja

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini izjavila je da pristupni pregovori Srbije i EU dobro napreduju, iako ima oblasti u kojima nije zabeležen veći napredak.

Izvor: Beta

Mogerinijeva: Uskoro otvaranje novih poglavlja
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Mogerinijeva je na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekla da se uskoro može očekivati otvaranje novih poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije i EU, tj. tokom bugarskog predsedavanja.

"Sigurna sam ne samo u posvećenost predsednika, već i Vlade, da postignu progres i u oblastima koje dosad nisu imale dobar napredak. Idete u dobrom pravcu", rekla je Mogerinijeva.

Visoka predstavnica je rekla da je s Vučićem razgovarala o dijalogu s Prištinom i dodala da treba u potpunosti primeniti sve postignute sporazume, uključujući i onaj o osnivanju Zajednice srpskih opština, ali i o energetici.

"Poslednje je vreme da se oni primene", rekla je Mogerinijeva.

Predstojeći samit u Sofiji je važan sastanak, rekla je Mogerinijeva i izrazila nadu da će to dati nov podstrek dubljoj saradnji u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: