Utorak, 04.05.2010.

14:16

Nova smena vlati u Kraljevu?

Osam bivših odbornika SRS-a u kraljevačkom parlamentu, kojima su prošle godine oduzeti mandati, ušlo je u koaliciju sa opozicionim blokovima ZES i SPS-PUPS.

Izvor: Tanjug

Default images

Kada im budu vraćeni mandati, na osnovu odluke Ustavnog suda da su neustavni članovi 43 i 47 Zakona o lokalnim izborima, ova koalicija će imati skupštinsku većinu i formiraće vlast, izjavili su bivši odbornik Branko Kaplarević (Narodna partija) i doskorašnji gradonačelnik Ljubiša Simović (DS).

Osam bivših odbornika radikala, koji su u međuvremenu svi prešli u Narodnu partiju Maje Gojković, sutra će Gradskoj izbornoj komisiji i Skupštini grada podneti zahtev za vraćanje mandata.

"Nova koalicija će u startu imati 38 od 70 odborničkih mesta. Međutim, očekujem da će nam se pridružiti još nekoliko odbornika radikala, kao i neko od pet odbornika kojima je pre dve nedelje oduzet mandat na osnovu blanko ostavki. Biće to najzad stabilna skupštinska većina“, rekao je Kaplarević.

Ako se obistine najave novih koalicionih partnera, Kraljevu sledi četvrta promena vlasti za nepune dve godine. Od 23. marta ove godine na vlasti su SRS, Pokret za Kraljevo, DSS i Nova Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

21 h

Podeli: