Novosti

Peugeot prestaje sa proizvodnjom modela 208 sa troje vrata

Peugeot prestaje sa proizvodnjom modela 208 sa troje vrata
Foto: N.N. | Peugeot će uskoro okončati proizvodnju modela 208 sa troje vrata

Svi oni koji žele da kupe novi Peugeot 208, odnosno njegovu varijatnu sa troje vrata, imaju još samo malo vremena, s obzirom da će francuski proizvođač uskoro okončati njegovu proizvodnju.

Ako je vjerovati najnovijem izvještaju magazina AutoWeek, manje praktični model će biti ugašen u narednim nedjeljama. Ova odluka je donijeta zbog, kako se navodi u izvještaju, slabe prodaje modela na skoro svim tržištima, što i nije neko iznenađenje, budući da se i veliki broj drugih proizvođača odlučio na sličnu strategiju.

Na primjer, već neko vrijeme se model Renault Clio ne prodaje u verziji sa troja vrata, a ni Volkswagen ne prodaje model Polo u toj formi. Takođe, SEAT Ibiza i Kia Rio nemaju verzije sa troja vrata.

Međutim, još uvijek se drže Ford Fiesta, Opel/Vauxhall Corsa i MINI, koji se još uvijek prodaju u karoseriji sa troja vrata.

Ova odluka kompanije Peugeot je konačna, a supermini sa troja vrata neće biti u gami proizvođača, iako će njegova nova generacija biti predstavljena na Sajmu automobila u Parizu, ali samo u formi sa petoro vrata.

Ovaj frnacuski brend koji je dio PSA grupacije neće ostati sa manjkom vozila, budući da će nastaviti da ulaže u buduće modele. Prema tome, očekujte da u bliskoj budućnosti vidite nove krosover i SUV model sa oznakom lava na karoseriji, kao i modele sa električnim pogonom.

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije