Direktor policije neće da ode: "Ja sam profesionalac"

Šef slovačke policije Tibor Gašpar odbio je da podnese ostavku uprkos javnim pritiscima da to uradi.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.04.2018.

16:45

Direktor policije neće da ode:
Ilustracija: Thinkstock

Gašpar je naveo kao razlog što ostaje na tom mestu to što je on profesionalac i apolitična osoba, prenela je agencija TASR.

"Neću podneti ostavku sam. Uradiću to samo ako to od mene bude zatraženo ili ako me smeni ministar unutrašnjih poslova", rekao je on.

Prema Gašparu, koji je na tom mestu šest godina, zahtevi demonstranata da podnese ostavku su neprihvatljivi.

"Imam potrebu da delimično odbranim sebe iz poštovanja prema hiljadama policajaca i iz poštovanja prema mojoj porodici", rekao je on.

Slovački ministar unutrašnjih poslova Tomaš Druker podneo je u ponedeljak ostavku jer, kako je naveo, ne može da nađe razlog da otpusti Gašpara.

Desetine hiljada demonstranata okupilo se u nedelju na antivladinim protestima u Bratislavi, na kojima su zatražili istragu ubistva istraživačkog novinara Jana Kucijaka i njegove verenice.

Demonstranti su tražili ostavku Gašpara i predsedavajućeg specijalnog tužilaštva za borbu protiv korupcije Dušana Kovačika.

Kucijak (27) i njegova verenica Martina Kušnirova (27) ubijeni su u februaru u svom domu nadomak Bratislave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: