Ruska podmornica sprečila britansku da raketira Siriju

Tanjug

17. 04. 2018. u 15:20

Britanski "Tajms" navodi da se, dok je britanska premijerka Tereza Mej donosila odluku o tome da li da izvede napade protiv Sirije, prava drama odvijala na površini Istočnog Sredozemlja

Руска подморница спречила британску да ракетира Сирију

Foto EPA

Jedna ili dve ruske podmornice, koje zapadni stručnjaci zovu "crne rupa" jer su gotovo nečujne, sprečile su britansku podmornicu da priđe obali Sirije i učestvuje u napadima prošlog vikenda.

Pročitajte još:Lažna uzbuna u Siriji: Državni mediji povukli vest o presretanju raketa

Britanski "Tajms" navodi da se, dok je britanska premijerka Tereza Mej donosila odluku o tome da li da izvede napade protiv Sirije, prava drama odvijala na površini Istočnog Sredozemlja.

Kako se navodi, Kraljevsku mornaričku podmornicu naoružanu krstarećim raketama, presrele su ruske "crne rupe", zbog čega je morala da zaroni i provede nekoliko dana pokušavajući da izbegne otkrivanje.

Pročitajte još:BRITANSKI LIST OSUO PALjBU PO VOJSCI: Francuzi u Siriji zasenili naše stare, depresivne brodove i avione

List piše da se igra "mačke i miša" odigravala nekoliko dana uoči bombardovanja Sirije i da su se ruskim podmornicama pridružila dva ruska broda i avion za otkrivanje podmornica.

Ruske podmornice "crne rupe" pripadaju klasi "klio", a bile su stacionirane u sirijskoj luci Tartus kako bi sprečile britansku podmornicu da se približi Siriji i napadne je.

Navodi se i da su te vrste podmornica veoma brze i naoružane torpedima, kao i krstarećim i protivpodmorničkim raketama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Горан

17.04.2018. 16:21

@DW - A у ствари није тако, те доказујеш да не знаш ни сам !!!! Да, то је само делимично тачно. Делимично, јер те подморнице имају свој оригинални руски назив, то јест 877 "Палтус" и усавршена 636 "Варшавјанка" класа. А то "кило" је исто као када би и Руси америчке Ticonderoga крстарице звали, рецимо коњ класа Кога брига што запад Су-27 назива са Flanker, МиГ-31 са Foxhound, Ту-160 са Blackjack.

SS

17.04.2018. 15:36

Rusija je zaustavila daljno raketiranje i bombardovanje polozaja u Siriji, SAD , Engleska i Francuska su dobili vaspitnu a proracunati Nijemci se svemu smiju

Milo

17.04.2018. 15:41

Jadni Rusi, osudjeni na konstantnu borbu sa najgorim ljudskim sljamom. Samo li spuste gard, gotovi su