Muzika

Galija objavila novi singl "U raju iznad oblaka"

Galija objavila novi singl "U raju iznad oblaka"
Foto: Facebook | Galija objavila novi singl "U raju iznad oblaka"

Legendarna rok grupa Galija objavila je novi singl "U raju iznad oblaka", koji prati nesvakidašnji, vizuelno impresivni spot snimljen u jedinstvenoj prirodi dalekog Islanda.

Singl i spot "U raju iznad oblaka" najavljuju istoimeni album koji će ovog proljeća na CD-u izaći za PGP RTS i promotersku kuću Long Play.

Frontmen Galije Nenad Milosavljević napisao je muziku za "U raju iznad oblaka" na stihove Predraga Pece Milosavljevića, koji s duhovnim polazištem od Bosfora i Jerusalima govore o osjećaju i pitanju čovječje prostorne i sudbinske pripadnosti "pod istim Suncem, gdje smo svi zarobljeni, onog trena kad smo rođeni".

"Mislim da pesma 'U raju iznad oblaka' već u sebi nosi neke snažne slike, koje svaki slušalac na svoj način može najbolje iščitati i spoznati. Kada smo pričali o mogućem spotu, shvatili smo da imamo fantastične prizore Islanda, koji sjajno naglašavaju stihove, tako što izmeštaju priču u prostore koji u sebi imaju isto tako nešto vanvremensko, moćno i mistično, ali jednostavno i prirodno", objašnjava Neša Galija.

Autor spota "U raju iznad oblaka" je Dragoslav Ulić Dag, snimatelj iz Srbije koji živi i radi u Los Anđelesu.

U spotu se pojavljuje Mina Tomić, srpska umjetnica koja već četiri godine živi na Islandu i istražuje život u prirodi u kombinaciji sa umjetničkim obrazovanjem.

Mina koristi svoje tijelo u istraživanju pokreta, i proučavajući koreografiju preispituje i provocira naše kretanje u društvu.

Album "U raju iznad oblaka" producirao je legendarni Saša Habić, koji je sa Galijom sarađivao na albumima "Korak do slobode" (1989) i "Karavan" (1994).

Pjesmu "U raju iznad oblaka" dodatno krasi dječji hor dirigentkinje Ljiljane Ranđelović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije