Peugeot ukida 208-icu sa 3 vrata?

Francuski proizvođač trebalo bi uskoro da obustavi proizvodnju trovratne verzije svog potkompaktnog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2018.

09:47

Peugeot ukida 208-icu sa 3 vrata?

Modeli iz klase malih automobila (popularog "B" segmenta) veoma su traženi u Evropi, a konkurencija među proizvođačima u toj kategoriji vozila je veoma velika.

Kako bi privukle što više potencijalnih kupaca, auto-kompanije su godinama nudile hečbek opcije sa 3 i 5 vrata, ali u poslednje vreme sve više proizvođača odustaje od manje praktične trovratne verzije.

Jedan od razloga je manja popularnost ove opcije, ali i ušteda u proizvodnji.
Trovratne varijante više ne postoje kod modela kao što su Renault Clio, VW Polo, Seat Ibiza i Kia Rio, a kako saznaje AutoWeek, sledeći proizvođač koji će ukinuti verziju sa 3 vrata je Peugeot.

Navodi se da francuska kompanija namerava da u narednim sedmicama okonča proizvodnju modela 208 sa 3 vrata.

S obzirom da Peugeot na auto-salonu u Parizu, koji će se održati u oktobru, treba da predstavi sledeću generaciju 208-ice, izvesno je da će i taj automobil biti dostupan samo u verziji sa 5 vrata.

Među potkompaktnim modelima koji su zadržali varijante i sa 3 i sa 5 vrata u najnovijim generacijama su i neki veoma popularni automobili iz ovog segmenta - Ford Fiesta i Opel Corsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: