Vežba Kfora, Euleksa i kosovskih bezbednosnih organizacija

Pripadnici Kfora, Euleksa i kosovskih bezbednosnih snaga, policije i Agencije za upravljanje vanrednim situacijama počele su zajedničku vežbu.

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2018.

08:59

Vežba Kfora, Euleksa i kosovskih bezbednosnih organizacija

To prenosi RTK na srpskom jeziku.

Kako se navodi, cilj vežbe je da se obuče komandanti i osoblje Kfora, Euleksa i kosovskih bezbednosnih organizacija u upravljanju operacijama u slučajevima pružanja pomoći prilikom prirodnih katastrofa i građanskih nemira.

Vežba, pod nazivom "Srebrna sablja 2018", održava se u kampovima Film Siti, Pomazatin i na vojnom aerodromu Slatina, trajaće do 18. aprila, a njome će upravljati zamenik komandanta Kfora, brigadni general Janoš Čombok.

Kfor je naveo i da će vežba biti prilika za testiranje koncepta prve, druge i trečhe instance reagovanja i uspostavljanje zajedničkog razumevanja taktike, tehnika i procedura na nivou jedinice.

Posebna pažnja "biće posvećena obuci za kontrolu mase i suzbijanje nemira", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: