');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

LAŽNA UZBUNA Sirija noćas NIJE ponovo bombardovana, ali rakete jesu letele iznad Homsa i to zbog OVE GREŠKE (VIDEO)

Lažna uzbuna u sirijskoj protivvazdušnoj odbrani dovela je noćas do ispaljivanja raketa, ali nije bilo novog napada na Siriju, rekao je danas komandir regionalne alijanse koja podržava sirijske vlasti.

sirija kombo Foto: Twitter / screenshot
sirija kombo

Komandir, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je da je došlo do greške usled "zajedničkog elektronskog napada Izraela i SAD na sirijski radarski sistem". Prema njegovim rečima, to pitanje rešava se sa ruskim stručnjacima.

Prethodno, mediji su preneli da su sirijske vazdušne snage odgovorile su na vazdušni napad iznad Homsa, koji je imao za cilj da pogodi vazdušnu bazu Šajrat, saopštila je sirijska državna televizija. Kako se navodi, rakete su oborile državne odbrambene snage, prenosi Rojters.

Prema navodima neimenovanog izvora televiziji Al Ekhbarija u komandi Oružanih snaga republike, sirijska vojska je oborila šest meta iznad Šajrata i još tri rakete u blizini vazdušne luke Dumeiram, za koju opozicione snage tvrde da se koristi kako bi se vratio nadzor nad Gutom.

Svi u glas: Nismo mi

Sirijski mediji nisu precizirali ko je mogao da ispali te rakete, a ubrzo je iz Pentagona saopšteno da američka vojska noćas nije bila aktivnosti na tom području. Sa druge strane, neimenovani izvor u Ministarstvu odbrane Rusije negirao je da je noćas da je uopšte napadnuta ova sirijska aviobaza.

Britanski mediji, poput "Dejli mejla", pozivajući se na pisanja sa lokalnih društvenih mreža, objavili su da je "sirijski PVO oborio devet izraelskih raketa", a portparol izraelske vojske rekao je da nije upoznat sa tim incidentom.

Televizija Skaj njuz Arabija, pozivajući se na očevice saopštila je da su se tokom noći u dolini Beka na istoku Libana, sa sirijske strane, čule eksplozije.

Televizija Al Manar je javila da je izraelska avijacija intenzivno letela na Golanskoj visoravni.

Video: Ovako sada izgleda naučno istraživački centar u Damasku koji je bio glavna meta američkih napada tokom vikenda