Jandroković dolazi u Beograd

J. K.

16. 04. 2018. u 22:17

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković dolazi u Beograd, što je i prva zvanična poseta jednog šefa hrvatskog parlamenta Srbiji

Јандроковић долази у Београд

Gordan Jandroković
Foto: Tanjug

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković dolazi u dvodnevnu posetu Beogradu, što je i prva zvanična poseta jednog šefa hrvatskog parlamenta Srbiji.

Jandroković, koji će u sredu i četvrtak boraviti u Srbiji, dolazi na poziv predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković, a razgovaraće i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Zvanični Zagreb ocenjuje ovu posetu kao značajan korak u normalizaciji odnosa dve zemlje, a ubrzo posle šefa parlamenta očekuje se da će u uzvratnu posetu Beogradu doći i hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Pročitajte još - Vučić posle sastanka sa Grabar Kitarović: Moraćemo da razgovaramo; Nisam nikakav četnik

Posle Vučićevog dolaska u Hrvatsku, znatno su smanjene tenzije i ocena je hrvatskog državnog vrha da su stvoreni uslovi za bolje povezivanje dve zemlje i rešavanje nagomilanih problema iz prošlosti.

Jandroković, koji je ujedno i glavni sekretar HDZ-a i jedan od najbližih saradnika hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, preneće srpskom vođstvu stavove hrvatskog premijera kada je reč o srpsko-hrvatskim odnosima i stanju u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Goran

16.04.2018. 23:42

Ne trebaju nam hrvati, nema potrebe siriti odnose sa njima, spremni su na zlo prema Srbima, uvek.

мргуд

17.04.2018. 07:55

Е само нам је још он недостајао. Сигурно доноси инструкције оном "стручњаку" Жигманову да опет прави глупости и међусобне туче Хрвата назива репресијом Србије над истима. Е јест вам политика, као и држава.

Nino

17.04.2018. 08:33

Neka usput svrati u Jasenovac mrzitelje naseg naroda ne treba primati u posetu dok se ne rese problemi proteranih,opet se ponizavamo pa dokle...