Najčudniji VAR penal: Sudija svirao u poluvremenu, pa čekao golmana da izađe iz svlačionice! Opet prekid zbog fudbala ponedeljkom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.04.18. | 22:38

Majnc savladao Frajburg posle dva bizarna gola

Skoro godinu dana polemiše se da li je uvođenje videtehnologije u fudbal dobro ili loše. Nema ko se nije oglasio, nema koga nije zakinuo ili nagradio, ali ono što se večeras desilo na „Opel areni“ ulazi u anale sporta. Svega smo se nagledali - makar mislili - da bismo u susretu Majnca i Frajburga pristvovali čudu neviđenom.

Penalu iz svlačionice!

Izabrane vesti

Sudija Gvido Vinkman je svirao penal u trenutku kad na terenu nije bilo - nikog!? Za sve je kriv ili zaslužan (zavisi kako ko gleda) VAR, jer je glavnom arbitru iz studija u Kelnu javljeno da je u poslednjem minutu prvog poluvremena, posle centaršuta Brosinskog, defanzivac gostiju Kempf igrao rukom. Čist penal! Vinkman nije video, odsvirao je kraj. Igrači Frajburga su otrčali u svlačionicu. Majncovi ne. Stoje pored klupe. Čekaju... A onda tehnologija presuđuje u korist domaćina i ispravlja Vinkmana, pošto mu je sugerisano da pokaže na belu tačku. Što je ovaj i uradio, jer se prethodno i sam uverio u propust gledajući TV snimak.

Majncovi igrači su shvatili da imaju zicer. Argentinac Pablo de Blasis je zrabio loptu. Namestio je na 11 metara. Samo, kome da puca? Nema golmana. Ceo stadion čeka Aleksandra Švolova da se vrati iz svlačionice. Plus, fudbalere Frajburga da budu na terenu, kako bi sve proteklo po pravilima. U jendom trenutku, iz svlačionice gostiju se čuje „ne vraćamo se“. No, pravila su pravila. Vraćaju se svi na teren, Švolov staje na crtu, Basis je neumoljiv - 1:0! U sedmom minutu nadoknade vremena.

Bio je to gol kojim je Majnc naplatio malo bolju igru iz prvog dela. Imao je nekoliko prilika u drugom da povisi na 2:0, da bi pobedu osigurao u 79. Opet na bizara način. Golman Švolov u glavnoj ulozi. Predao je loptu u noge Robinu Kvajsonu, Šveđanin ostavio kao na tacni De Blasisu, a ovaj umalo promašio. Šut u stativu, pa odbitak u gol. Taman da se domaćin bodovno izjednači na tabeli sa ekipom Kristijana Štrajha, sad oba tima imaju po 30 poena. Biće vatre u preostala četiri kola da se izbegne mesto koje vodi u baraž.

U jednom su navijači Majnca i Frajburga saglasni. Fudbal u Nemačkoj ne sme da se igra ponedeljkom. Ultrasi oba kluba su pevali protiv odluke Bundeslige da iz komercijalnih razloga uvede novi termin i jedan meč svakog kola pomeri za prvi radni dan u sedmici. Ne ide.

Prvi su reagovali navijači Borusije koji nisu ni došli na meč na jedan meč svog tima, pa onda masovni protesti na susretu RB Lajpcig - Ajntraht Frankfurt, a večeras hiljade rolni toalet papira koje su početak drugog poluvremena odložile za pet, šest minuta, koliko je bilo potrebno redarima da počiste prostor ispred gola Frajburga. Dovoljno da čelnici lige shvate s kim imaju posla.

I transparent Majncovih pristalica, koji možda najbolje ilustruje raspoloženje navijačkih grupa u Nemačkoj:
„Subota, u pola četiri - fudbal, kobasice i pivo“.

BUNDESLIGA - 30. KOLO

Petak
Volfzburg - Augzburg 0:0

Subota
Leverkuzen - Ajntraht Frankfurt 4:1 (1:1)
/Brant 20, Foland 70, 77, 88 - Fabijan 23/

Herta - Keln 2:1 (0:1)
/Zelke 49, 53 - Bitenkur 29/

Hofenhajm - Hamburg 2:0 (2:0)
/Gnabri 18, Salaj 27/ 

Štutgart - Hanover 1:1 (0:0)
/Tomi 53 - Fulkrug 90+1/ 

Bajern - Menhengladbah 5:1 (2:1)
/Vagner 37, 41, Alkantara 51, Alaba 67, Levandovski 82 - Drmić 11/

Nedelja

Šalke - Dortmund 2:0 (0:0)
/Konopljanka 50, Naldo 82/

Verder - RB Lajpcig 1:1 (1:0)
/Mojsander 28 - Lukman 50 /

Ponedeljak

Majnc - Frajburg 2:0 (1:0)
/De Blasis 45+7, 79/

TABELA:

FOTO: Action images


tagovi

VAR tehnologija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara