• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ništa od sankcija Rusima i priznanja Kosova"

Izvor MONDO/Beta

Poslanici SRS kritikovali su put Srbije ka EU, davanje subvencija strancima. Evo šta je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odgovorio na to...

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbija nikada neće uvoditi sankcije Rusiji, kao i da neće priznati nezavisnost Kosova.

Stefanović je tokom rasprave o amandmanima na Predlog zakona o planskom sistemu Srbije odgovarajući na kritike radikala o putu Srbije ka Evropskoj uniji (EU) i davanju subvencija strancima i uslovima pod kojim se to dešava, rekao da Vladi Srbije "ne pada na pamet da prizna nezavisnost Kosova".

"Zahvaljujući Aleksandru Vučiću, vlada ne uvodi sankcije Rusiji i to nije zahvaljujući vama nego Vučiću koji ima političku snagu da može da odluči tako nešto svestan svega što je posledica tako nečega i ne pada nam na pamet da priznamo nezavisnost Kosova", rekao je Stefanović.

Vučić: Žele da nam otmu sever Kosova


Radikali su ocenili da put Srbije u EU vodi u "propast", a tamo su, prema rečima poslanika radikala Nikole Savića, uglavnom "naši neprijatelji koji nam ne misle i nisu nam kroz istoriju učinili ništa dobro".

Dačić: Nećemo uvesti sankcije Rusiji zbog EU


Savić je kritikovao davanje subvencija stranim investitroma koji, kako je naveo, Srbiju napuštaju kada ugovori isteknu i prestanu subvencije i podsetio da su ugovori sa stranim investitorim uglavnom netransparentni.

"Čujemo da su neke italijanske firme kad im je istekao ugovor sa vladom već napustili ili se spremaju da napuste tržište i proizvođu, to će uraditi sve firme posle kada procene da je to njihov interes", rekao je Savić.

Ministar Stefanović je rekao da su subvencije nešto što Srbija daje da bi privukla investitiore i istakao da je u poslednje četiri godina otvoreno 170.000 radnih mesta, i pitao da li se može reći za "Simens" da je neprijatelj.

"Da li ljude koju su zaposleni u Simensu da otpustimo, da li da ih nagovorimo da napuštaju radna mesta i ostaju bez hleba, je li to ta poruka, da li treba da u Džonson elektriku, Svarovskom, radnicima predložimo da izađu iz fabrika, napuste mesta jer se radi o investitoru iz zemalja koje su nam neprijatelji", upitao je radikale Stefanović.

Radikali su podneli amandmane na naslov zakona kako bi uspeli da o Predlogu zakona o planskom sistemu ipak govore pre poslanika vladajuće većine koji su ponovo podneli oko 380 amandmana na osnovu kojih će potrošiti gotovo sve vreme predviđeno za raspravu u pojedinostima.

Komentari 36

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ratko

Doslo je vreme da se i Srbija konacno nesto pita .

rada

odlicno, tako i treba..

Stevan

Držati se tradicionalnih vrednosti i dugogodišnjih saveznika, odnosno Kosova kao srca naše kulturne baštine i ruskog prijateljskog naroda, jedini je ispravan put!

special image