Najnovije vesti
Kultura Vesti
Pogledajte premijerno "Galijin" novi spot

Pogledajte premijerno "Galijin" novi spot

Legendarna rok grupa "Galija" objavila je danas novi singl "U raju iznad oblaka", koji prati nesvakidašnji, vizuelno impresivni spot snimljen u jedinstvenoj prirodi dalekog Islanda. Singl i spot "U raju iznad oblaka" najavljuju istoimeni album koji će ovog proleća na CD-u izaći za PGP RTS i promotersku kuću Long Play.

galija Foto: Ivan Grlić / Promo
galija

Frontmen Galije Nenad Milosavljević napisao je muziku za "U raju iznad oblaka" na stihove Predraga Pece Milosavljevića, koji s duhovnim polazištem od Bosfora i Jerusalima govore o osećaju i pitanju čovečje prostorne i sudbinske pripadnosti "pod istim Suncem, gde smo svi zarobljeni, onog trena kad smo rođeni".

- Mislim da pesma "U raju iznad oblaka" već u sebi nosi neke snažne slike, koje svaki slušalac na svoj način može najbolje iščitati i spoznati. Kada smo pričali o mogućem spotu, shvatili smo da imamo fantastične prizore Islanda, koji sjajno naglašavaju stihove, tako što izmeštaju priču u prostore koji u sebi imaju isto tako nešto vanvremensko, moćno i mistično, ali jednostavno i prirodno - objašnjava Neša Galija.

Autor spota "U raju iznad oblaka" je Dragoslav Ulić Dag, naš snimatelj koji živi i radi u Los Anđelesu.

U spotu se pojavljuje Mina Tomić, srpska umetnica koja već četiri godine živi na Islandu i istražuje život u prirodi u kombinaciji sa umetničkim obrazovanjem. Mina koristi svoje telo u istraživanju pokreta, i proučavajući koreografiju preispituje i provocira naše kretanje u društvu.

Album "U raju iznad oblaka" producirao je legendarni Saša Habić, koji je sa Galijom sarađivao na albumima "Korak do slobode" (1989) i "Karavan" (1994).  Pesmu "U raju iznad oblaka" dodatno krasi dečji hor dirigentkinje Ljiljane Ranđelović.