Vesti

0

Eksplozija u dvorištu pomoćnika predsednika opštine Tutin

Autor: MIM

Izvor: Beta

Eksplozija u dvorištu pomoćnika predsednika opštine Tutin

Izvor: Foto: pixabay


Prema izjavama komšija, u eksploziji koja je ođeknula jutros oko tri sata naneta je manja šteta na automobilu koji je bio parkiran u dvorištu.

Dopisnik Bete je u dvorištu video krater od eksplozije i polomljena stakla na automobilu.

Policija je izvršila uviđaj i istraga je u toku.

 

SDA: Eksplozija neće zaustaviti reformu Stranke

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka ocenila je danas da eksplozija u dvorištu predsednika Predsedništva te stranke Saliha Hota predstavlja teroristički akt, kao "rezultat tolerantnog odnosa državnih organa prema napadima na legitimne predstavnike Bošnjaka".

Ponavljajući stav da treba usaglasiti nacionalnu strukturu zaposlenih u državnim organima sa nacionalnom strukturom stanovništva u sandžačkim opštinama, SDA je navela i da eksplozija "neće zaustaviti započete aktivnosti na reformi i modernizaciji stranke".

 

BNV izrazilo zabrinutost zbog eksplozije

Bošnjačko nacionalno veće (BNV) izražilo je danas zabrinutost zbog ugrožavanja životne bezbednosti većnika BNV Saliha Hota, u čijem dvorištu kuće je bačena eksplozivna naprava.

"Ovaj napad na Saliha Hota predstavlja opasnu poruku Bošnjacima u Sandžaku", navelo je BNV.

Oni su pozvali Evropsku uniju, Savet Evrope, Ujedinjene nacije i druge međunarodne institucije da pristupe rešavanju statusa Sandžaka i statusa Bošnjaka u Srbiji, kako bi, kako su naveli, Bošnjaci Sandžaka mogli da ostvaruju osnovna prava na život, slobodu i sigurnost.

Dodaju da Salih Hot svojim sposobnostima i autoritetom godinama rukovodi projektom uspostavljanja bošnjačkog jedinstva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR