16. april  2018. 08.54  | Izvor: mondo.rs, Tanjug

Bjelica bez poena u porazu od Hjustona, brejk Indijane u Klivlendu (VIDEO)

NJUJORK -

Uloga Bjelice od povratka Batlera potpuno je marginalizovana, što se osetilo i na startu plej-ofa. Prvi poraz Džejmsa u karijeri na otvaranju plej-ofa.

video icon

As Hjuston Roketsa Džejms Harden spustio je u obruč 44 poena u direktnom duelu sa jednim od najboljih bekova lige, Džimijem Batlerom, i gotovo sam poveo lidere karavana do 1:0 u seriji sa ekipom našeg Nemanje Bjelice, Minesotom Timbervulvs - 104:101.

bjelica

Nešto pre toga, Lebron Džejms zabeležio je tripl-dabl (24, 10 sk, 12 as) u očajnoj predstavi svojih Klivlend Kavalirsa koji su pred svojom publikom ubacili 80 poena i pali pred inspirisanim Viktorom Oladipom, koji je učinio da "King" prvi put u karijeri izgubi u prvoj plej-of utakmici u karijeri – 80:98 za Indijana Pejserse.

Burna NBA noć, koja je počela nestvarnom završnicom i produžecima u "Gardenu" na startu serije između Boston Seltiksa i Milvoki Baksa, završena je maestralnom predstavom Pola Džordža, koji je gostima iz Solt Lejk Sitija ubacio 36 poena za 116:108.

Rasel Vestbruk pratio ga je sa 29 poena, 13 skokova, osam asistencija i pet izgubljenih lopti u duelu sa odbranom Jute Džez.

Harden je do 44 poena stigao šutirajući 15/26 iz igre, odnosno 7/12 za tri poena, dok je Džordž ubacio trojku više - 8/11. Na Istoku, Oladipo se zaustavio na 6/9 van linije 7,24 za razliku od Džejmsa koji iz četiri pokušaja nije uspeo da ubaci nijednu.

Od povratka Batlera posle operacije meniskusa, Bjeličina uloga u timu Minesote marginalizovana je do te mere da je reprezentativac Srbije očas posla sa martovskog proseka od 11 poena, 6,8 skokova i 2,1 asistencije pao na učinak od tri, dva, nula i nula poena - uz podatak da je u poslednja dva susreta, "do or die" utakmici sa Denver Nagetsima i otvaranju plej-ofa u Teksasu šutirao 0/6 iz igre.

Čovek koji je dominirao u timu "vukova" u sprintu ka osmom mestu na Zapadu, Karl-Entoni Tauns, "pobegao" je sa parketa jutros posle sudara sa Klintom Kapelom (24 poena, 10/15 iz igre, 12 skokova, 3 blokade). KAT je ubacivao 56, 21, 20, 26, 14, 24 i 26 poena u poslednjih sedam mečeva u ligaškom delu, a onda ubacio osam u Hjustonu uz šut 3/9 iz igre.

Igrao je 40 minuta, tokom kojih su Minesotu u utakmici držali rezervisti i veterani Džamal Kraford (15) i Derik Rouz (16).

Njihovim koševima sredinom četvrte četvrtine, Minesota je napravila mini-seriju i povela 85:86 na 6:31 do kraja, što je bio trenutak kada su se "rakete" lansirale ka vođstvu u seriji - Erik Gordon ubacio je trojku na asistenciju Krisa Pola, Kraford promašio trojku na drugoj strani, što je Harden iskoristio za laganu dvojku sa poludistance.

Usledile su dve izgubljene lopte, prvo Batlera, pa Tadža Gibsona, pa blokada koju je Kapela spustio Batleru uz Hardenovo lagano polaganje na drugoj strani, a kada je i Gordon izblokirao Endrjua Viginsa, a Harden pogodio trojku za 94:86, trener Tom Tibodo setio se da zatraži tajm-aut. Ali prekasno.

Po povratku na parket Hjuston je odbranio još jedan napad i potom poentirao za seriju 11:0 i vođstvo od 96:86, na 4:27 do kraja, posle čega Minesota više nije uspela da se vrati u utakmicu.

Tagovi