"Ne smemo demonizovati Rusiju, previše toga je u igri"

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer upozorio je da ne treba demonizovati Rusiju i ukazao na galopirajuće otuđenje Moskve i Zapada.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 15.04.2018.

19:20

Foto: Gettyimages

"Nezavisno od Putina - ne smemo Rusiju u celini, zemlju i njene ljude da proglasimo za neprijatelja. Naša istorija govori protiv toga, a previše toga je u igri", rekao je Štajnmajer za "Bild am zontag".

Pozvao je nemačke političare da ne odustaju od diplomatskih napora.

Štajnmajer je izrazio zabrinutost da su preksinoćni vazdušni udari zapadnih sila prvi put značajno povećali rizik od direktne konfrontacije snaga Rusije i SAD u Siriji.

"Mi smo u novoj fazi eskalacije rusko-američkih odnosa", upozorio je Štajnmajer.

On je rekao i da je napad nervnim agensom na dvostrukog agenta Sergeja Skripalja zabrinjavajući.

"Ali isto tako mora da nas zabrine galopirajuće otuđenje između Rusije i Zapada, sa posledicama koje će prevazići ovaj slučaj. Praktično više ne postoji osnova poverenja", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: