Svet

Subota, 14.04.2018.

16:55

Londonska berza "ukrala" čelnika Goldman saksa

Na čelu Londonske berze (LSE) će od 1. avgusta biti Dejvid Švimer, jedan od čelnih ljudi investicione banke Goldman Saks.

Izvor: Tanjug

Londonska berza
(Foto: Thinkstock)

Grupa Londonska berza je saopštila da je za glavnog izvršnog direktora LSE imenovala Švimera, budući da se bivši generalni direktor berze Gzavije Role prošle godine povukao sa te funkcije posle nešto manje od deset godina tokom kojih je nizom novih poslova transformisao kompaniju, prenosi Rojters.

Švimer je u Goldman Saksu već 20 godina, u kojem je odnedavno radio kao direktor za tržišne strukture na globalnom nivou i međunarodni rukovodilac sektora za investiciono bankarstvo u metalskom i rudarskom sektoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Svet

Poruka Kini: Ili mi ili oni

Zamenik američke ministarke finansija Voli Adejemo izjavio je danas da Vašington i Evropska unija moraju da prenesu poruku Kini da njene kompanije moraju da biraju između poslovanja sa ekonomijama SAD i EU ili snabdevanja Rusije robom.

18:31

31.5.2024.

1 d

Podeli: