Sreda, 11.04.2018.

10:06

Srušio se vojni avion, 257 žrtava / VIDEO

Alžirski vojni transportni avion srušio se neposredno po poletanju kod vojne baze Bufarik, tridesetak kilometara od glavnog grada Alžira.

Izvor: Beta

Srušio se vojni avion, 257 žrtava / VIDEO
screenshot

To su javili državna novinska agencija APS i lokalne televizije. TV Enahar je prenela saopštenje Ministarstva odbrane da je 257 osoba stradalo.

Vojni izvor je ranije rekao da je oko 100 vojnika bilo u srušenom avionu, prenela je agencija Frans pres a za agenciju AP je alžirski zvaničnik rekao da ima više od 100 mrtvih.

"Ima više od 100 mrtvih, ne možemo da kažemo tačno koliko u ovom trenutku", rekao je za AP Mohamed Ašur, glavni portparol agencije za civilnu zaštitu za AP. On je rekao da su u avionu bili vojnici. Za sada nije poznat uzrok nesreće.

Alžirsko ministarstvo odbrane je saopštilo da se vojni avion srušio ubrzo posle poletanja na polje u severnom Alžiru. Ministarstvo nije navelo broj nastradalih ali je izrazilo saučešće porodicama žrtava, prenosi agencija AP. Televizije prenose snimke letelice u plamenu.

Agencija APS navodi da letelica tipa Iljušin-76 krenula za Bešaru jugozapadnom Alžiru. Kako je rekao portparol Ašur letelica je tek poletela kada se dogodila nesreća a planirano je da napravi jedno sletanje pre Bešara u Tindufu, u južnom Alžiru.

Vojni izvor je rekao za Frans pres da ta letelica sovjetske i zatim ruske proizvodnje može da preveze i više od 120 putnika.

Službe za hitne intervencije poslate su na mesto udesa.

Baza Bufarik nalazi se u severnom Alžiru blizu Sredozemnog mora, oko 30 kilometara od glavnog grada Alžira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: