Pažin: Neka Srbija izruči Maroviće 1

Potpredsednik vlade Crne Gore Zoran Pažin pozdravio je najavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića da Srbija priprema snažne represivne akcije protiv učinilaca krivičnih dela u Crnoj Gori koji bi bežanjem u Srbiju mogli da pokušaju da izbegnu pravdu i da se nada da to uključuje i izručenje Marovića.

Očekujem da će ove aktivnosti u Srbiji uključiti i hapšenje i izručenje Svetozara i Miloša Marovića, koji su pravosnažno osuđeni u Crnoj Gori i za kojima su na zahtev Crne Gore raspisane međunarodne Interpolove poternice, izjavio je Pažin, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On kaže da ni nakon godinu dana nije dobijena nikakva informacija o postupanju nadležnih organa Srbije po Interpolovim poternicama u slučaju Svetozara i Miloša Marovića. Javne izave potpredsednika Vlade Stefanovića dobar su povod da, i ovim putem, izrazim očekivanje da će gospodu Maroviće, koji se po saznanjima nadležnih organa Crne Gore nalaze na teritoriji Srbije, nadležni organi Srbije lišiti slobode i omogućiti da budu upućeni na izdržavanje zatvorske kazne u Crnoj Gori, kaže Pažin.

Pažin kaže da uverava bezbednosne i pravosudne organe Srbije da će u Crnoj Gori, kao i do sada, imati pouzdanog partnera u borbi protiv svih oblika kriminala, koji nažalost ne poznaje granice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari