Rus izboden posle svađe

J. D.

05. 04. 2018. u 10:23

Vladimir S. (32) Ranjen u hostelu na uglu Kralja Petra i Uzun Mirkove u Beogradu. Stanari zgrade kažu da već danima nemaju mira

Рус избоден после свађе

Foto: N. Skenderija

RUSKI državljanin Vladimir S. (32) izboden je u četvrtak, dva sata posle ponoći u centru Beograda. On je sa ranama u predelu grudi i vrata prevezen u Urgentni centar, i lekari su se, uoči zatvaranja ovog izdanja "Novosti", borili za njegov život. Do nesreće je došlo u hostelu, na uglu Uzun Mirkove i Ulice kralja Petra. Kako nam je nezvanično potvrđeno, ranjavanju je prethodila žučna svađa četvorice ruskih državljana. Oni su, prema rečima zaposlenih u hostelu, čitavo veče pili alkohol, nakon čega je došlo do sukoba, a zatim je usledila tuča.

Hostel je smešten u stambenoj zgradi u centru prestonice, a stanari ove višespratnice od gostiju već danima nemaju miran san. Prema njihovim rečima, iz stana na trećem spratu noćima dopiru glasna muzika i galama.

- Pre nekoliko dana su nam zaglavili lift, a noćas su se jurili po zgradi i lupali vratima - objašnjava žena koja živi u stanu ispod hostela. - Trčali su niz stepenice, a zatim su počeli da se svađaju ispred ulaza. Nisam mogla da vidim koliko ih je bilo. A onda je jedan od njih počeo da viče. Dozivao je pomoć na ruskom, dok je drugi ležao na trotoaru. Zaustavila su se neka kola, koja su najverovatnije bila u prolazu, pa su odmah pozvali Hitnu pomoć.

Tragovi krvi u četvrtak su se mogli videti i na pešačkom prelazu u Uzun Mirkovoj ulici. Šta se dogodilo u sobi hostela i dalje je pod velom istrage. Za napadačem koji je naneo ubode ruskom državljaninu i dalje se traga. Više o zločinu znaće se kada policija pregleda sigurnosne snimke sa kamera iz hostela, ali i iz obližnjih objekata.

BORI SE ZA ŽIVOT

IZ Urgentnog centra je saopšteno da se izbodeni ruski državljanin i dalje bori za život.

- Pacijent je u veoma teškom stanju i smešten je na intenzivnoj nezi. Primljen je sa ubodnim ranama i lekari čine sve što mogu - saopšteno je iz Urgentnog centra.

Iz MUP dodaju da i dalje rade na rasvetljavanju ovog događaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

deda

05.04.2018. 10:34

Neznam sta da kazem zasto se nesto nepreduzima protiv kabadahija taj Beograd je postao steciste bagre i nasilja da se ljudi boje da izadju u grad

v1adimir

05.04.2018. 14:45

@deda - Policija je postala "privatna" sluzba, naoruzani placenici na nasim ulicama - kada je bila (narodna) Milicija, stvari su bile drugacije. Prosta stvar, zar ne...

prellee

05.04.2018. 10:53

Sve rade špijuni da pokvar naš odnos sa Rusima.Zapad preduzima sve a mediji puni njihove dobrote. Laž! Pored onoga što su nam uradili u zadnjih 30. godina sa Miloševićem i bez njega, ja njima ne vjerujeme i sve najgore dolazi od njih i njihovi obajveštajnih službi.

Ljiljana K.

05.04.2018. 10:57

Svaki dan neko bude izboden, upucan, istučen,... Ko su bolesnici koji se šetaju po gradu sa oružjem u džepu? Može li se tome nekako stati na kraj? Jer uskoro ćemo svi morati staviti nešto u džep, pre nego što izadjemo iz kuće.

Mihailo Vuković

05.04.2018. 12:16

Prvo , kazne za te što napadaju noževima , kazne su preblage . Nož je smrtonosno oružije , kao i automatski pištolj . Drugo , Nada Macura ima 70 ( sedamdeset ) godina . Zašto nije u penziji . Neka mlada lekarka bi možda ostala u Srbiji , kada bi dobila takav posao .

рашинац св

05.04.2018. 15:46

@Mihailo Vuković - милогорски кадар не иде у пензију док се не нађе "одговарајућа"замена..

bager

05.04.2018. 18:00

@Mihailo Vuković - Port parol nne mora biti lekar ,,i spikerka nije profesorica srpskog jezika niti clan SANU,,,,nije samo to nakaradno u srpskom sistemu,,

alfa...!

06.04.2018. 10:43

@Mihailo Vuković - Javlja se komunjara,nije član SKJ niti je član SANU............

Srpsko Rusko Prijateljstvo

05.04.2018. 12:42

Karta prijateljstva izmedju Rusije i Srbije se zasniva na jako slabim osnovama. Umesto toga moramo da svoju snagu zasnivamo na nama a ne na Rusima. Eto dovoljno je da Amerikanci plate jednog sa nozrm koji bode Ruse po Beogradu nasumicno i ajd dokazi ovom i onom naivnom narodu o cemu se radi. Lako sa slovenskim dusama.Prostodusne i naivne. Zato smo i u situaciji u kojoj jesmo i mi a ni Rusi nesto ne prosperiraju. Ovo je alarm za Srbiju jer ako nije slucajno tek ce ovi problemi da krenu.

рашинац св

05.04.2018. 15:47

@Srpsko Rusko Prijateljstvo - потпуно делим твоје мишљење..

Iris

05.04.2018. 18:06

Neko je Rusa izbo nožem. Ovo je kao slučajno, a treba da izazove omrazu izmedju Srba i Rusa. Jasno je odakle ovaj vetar duva.

Francesco

06.04.2018. 11:11

Koliko sam upoznat sa pričom, ovde su se 4 pijana cimera Rusa iznabadala noževima. Ne vidim potrebu da se ovo politizuje posebno ne na ovako imbecilan način. Šta kao Srbijom vršljaju zapadni agenti i likvidiraju Ruse? Previše se trujete Pinkom i Informerom...

тлн

08.04.2018. 06:48

Ставите прст на чело и мало размислите, какав смо ми у ствари народ??