NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

Svekar zapalio Zoranovu sveću (FOTO)

J. D. LjUTIĆ

02. 04. 2018. u 12:14

Na groblju Zbeg u Borči samo dva člana porodice Marjanović - Vladimir i Uroš. Nije došao niko od njenih kolega, ni svekrva Zorica

Свекар запалио Зоранову свећу (ФОТО)

Vladimir Marjanović i Vera Vukomanović na grobu Jelene Marjanović Foto I. Marinković Foto I. Marinkovć

SAMO dva člana porodice Marjanović - Vladimir i Uroš, otac i sin iz prvog braka Zorana Marjanovića koji se tereti za ubistvo supruge, izašla su u ponedeljak na beogradsko groblje Zbeg da daju pomen, polože cveće i zapale sveće ubijenoj pevačici Jeleni Krsmanović Marjanović.

PROČITAJTE I: Marjanoviću duži pritvor

Ostali, Zoranov brat Miloš i njegova supruga, bili su, kako nezvanično saznajemo, sprečeni da dođu na groblje, kao i Jelenina svekrva Zorica, dok je sedmogodišnja Jana bila van Beograda. Na groblju se nije pojavio nijedan Jelenin kolega, dok je njena sestra Teodora sa porodicom bila na groblju u subotu.

- Jana je sa drugarima iz predškolskog - objasnio je Vladimir Marjanović.

- Otišla je sa vrtićem na izlet i zato danas nije sa nama. Ali dovodimo je uvek kad poželi. Bila je za 8. mart na maminom grobu i ostavila joj je tada poklončić.

Marjanovići, Vladimir, Uroš i njegov drug, došli su koji minut pre podneva na groblje, za koliko je bio zakazan pomen. Sa njima je zajedno došla i Vera Vukomanović, njihova kuma, i još jedna rođaka. Ubrzo su im se pridružili i kuma Kaća i njen suprug, a pristigao je i sveštenik.


Brojni novinari i foto-reporteri su budno propratili ovaj događaj, što je umnogome zasmetalo svešteniku. Pre nego što je započeo molitvu, ljubazno je zamolio novinarske ekipe da se udalje i dozvole malo intimnosti porodici i prisutnima na pomenu.

Nakon toga, Vladimir, koji je prvi poljubio Jelenin spomenik i položio cveće, zapalio je sveću, a to su učinili i ostali. Jednu je, kako se moglo čuti, Zoran zamolio porodicu da zapali za Jelenu umesto njega, što je Vladimir i učinio. I kuma Vera i ostali su stavili cveće na pevačicin grob, pa se mermerna ploča, bukvalno, nije videla od buketa. Ona je, brišući suze, položila i paklicu Jeleninih omiljenih cigareta.

Spomen-ploča na mestu gde je ubijena pevačica


Porodica nastradale Jelene, kume i rođaci, ostali su na groblju skoro do 13 časova. Kada su krenuli kući, upitani kako se osećaju sada, dve godine nakon Jeleninog ubistva i svega što se zbog toga događa, Vladimir Marjanović je kazao da ne može ništa da priča, naročito ne o Zoranu i o istrazi, da ne bi uznemirivao javnost, zbog čega je, kako je rekao, njegov sin još u pritvoru.

Kuma Vera je dodala da sa medijima, porodica i svi ostali mogu da komuniciraju samo preko advokata, uz komentar:

- Kako bismo se osećali... Teško je, kao i prvog dana... Možda i teže - kaže kuma Vera.

Vladimir je potom objasnio da će članovi porodice ovih dana otići na nasip sa sveštenikom, kako bi i tamo upalili sveće, odneli cveće i održali pomen.


Jelena Krsmanović Marjanović, kobnog 2. aprila 2016. bezbrižno je trčala nasipom u Crvenki, ne sluteći šta će joj se dogoditi. Njeno beživotno telo pronađeno je sutradan. Jelenin suprug Zoran Marjanović osumnjičen je za njeno ubistvo, a Više javno tužilaštvo u Beogradu protiv njega je podiglo optužnicu. Ona, međutim, još nije pravosnažna, jer se radi dopuna istrage. Zoran je mesecima iza rešetaka, a dosad je saslušano mnoštvo svedoka, među kojima članovi porodice, rodbina i prijatelji, a urađene su DNK i druge analize, kao i veštačenja.

Sada je zatraženo i saslušanje sedmogodišnje Jane, Jelenine i Zoranove ćerkice, od koje se očekuje da se, uz pomoć stručnjaka, priseti kobnog 2. aprila 2016, kada je poslednji put videla mamu živu i poljubila je, pre nego što je Jelena "nestala u travi" i desilo se "nešto strašno".


TETKE NEUTEŠNE

SKORO sat pre zakazanog pomena pevačici, prve su na groblje došle Jelenine tri tetke, sestre njene preminule majke Zorice Krsmanović i još dve rođake. Plačući, spustile su cveće na grob, zapalile sveće, a onda, grleći spomenik, neprekidno ponavljale: "Zašto nas ostavi, Jeco?".

Jedna od tetaka Tijana Brkić, očajna od tuge, kratko je prokomentarisala:

- Šta smo dočekale... Umesto da ona nama pali sveću, mi palimo Jeci... Nema tu pravde i pravila.

Nakon toga, tri pevačicine tetke i dve rođake otišle su na nasip, kako bi i tamo ostavile cveće i upalile sveće za njihovu Jecu.

PUKLA FLAŠA S VINOM

DOK je sveštenik čitao molitvu, dogodio se jedan mali incident. Kada je uzeo flašu sa crnim vinom, kako bi njime prelio žito i Jelenin grob, ona mu je iznenada ispala iz ruku, polupala se u paramparčad, a vino se prosulo. Niko od prisutnih nije komentarisao ovaj događaj, ali se videlo da je svešteniku bilo neprijatno, a ostali su se samo čudno zgledali.

POTRESNA OBJAVA SESTRE

PEVAČICINA sestra Teodora Krsmanović je na svom fejsbuk-profilu objavila da joj je, i posle dve godine, teško da prihvati da Jelene nema.

Tim povodom Teodora je ostavila potresni status koji je rastužio sve njene prijatelje.

"I opet se sećam aprila... i jedne ptice slomljenih krila... Uh, ponovo taj april... Nedostaješ mnogo!"

Uz status je objavljena i njena fotografija sa Jelenom i malom Janom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

ljubica

02.04.2018. 12:50

Zna li iko koliko ima neresenih ubistava u Srbiji u poslednje dve godine o kojima niko ne govori?

RRpantela

02.04.2018. 13:39

STA bi sa veselim OLIVEROM? Pitali se iko vise. Ko ga ubi i zasto? Dosta vise o Jeleni imate li mozga? Ako se ikada rasvetli njeno ubisvo bi ce to samo satisfakcija njenim dragima. AKO rasvetlite ubistvo gospodina OLIVERA bi ce to satisfakcija celom Srpskom narodu.

* КОМЕНТАР *

02.04.2018. 13:50

Саучешће породици. Али дај маните се више ако Бога знате! А шта је на пример са случајем девојчице коју на смрт прегази синчић ружичастог велепоседника?