Pet dana provela u zatvoru jer je sa kašnjenjem predala oružje pokojnog muža

Umesto da plati novčanu kaznu zbog kašnjenja predaje oružja koje je pripadalo njenom pokojnom suprugu, Vesna Nedeljković iz Gornjeg Milanovca izabrala je petodnevnu zatvorsku kaznu.
Pet dana provela u zatvoru jer je sa kašnjenjem predala oružje pokojnog muža
Foto: Pixabay
Smatra da nije kriva, jer o zakonskom roku nije obaveštena. Očekivala je da kao što je njen muž dok je bio živ uredno dobijao rešenje o plaćanju poreza na oružje, da će na njihovu adresu stići obaveštenje i u vezi obaveza po njegovoj smrti.
 
"Čovek je imao sve uredno. To je legalno oružje bilo, znači onog momenta kad je umro, smrtovnica kad je stigla gde je stigla valjda su imali i oni u evidenciji da je on umro i da treba to oružje da se vrati", kaže Vesna Nedeljković.
 
Dva meseca po smrti supruga odnela je lovačku pušku u policiju i dalje ne znajući da je rok istekao.
 
"Za četrdeset dana vi ne znate gde ste, a kamoli da razmišljate o tome da li treba nešto da uradite ili ne", rekla je Vesna.
 
Za prekršaj je kažnjena sa 5.000 dinara, ali kako kaznu nije želela da plati, u ženskom zatvoru u Požarevcu provela je pet dana. 
 
Oružari ističu da su sa zakonom upoznati lovci i ljudi koji su svakodnevno u kontaktu sa oružjem.
 
"Međutim, lovci koji su oružje nasledili manje su upoznati i mi se trudimo da im ukažemo na prava i obaveze što se tiče oružja", rekao je prodavac oružja iz Gornjeg Milanovca Aleksandar Tulović.
 
Podsetimo, Vesnin sin Vojkan je ranije rekao da je njegova majka 45 dana posle smrti supruga, koji je preminuo krajem decembra 2016. godine, odnela lovačku pušku i pištolj sa neophodnom dokumentacijom u policijsku stanicu u Gornjem Milanovcu. Tamo su je obavestili da je zakonski rok za podnošenje oružja 40 dana.
 
"Iako je tvrdila da nije bila obaveštena za zakonski rok, odgovor je bio da može da pročita na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i da pisano obaveštenje nije dužna da dobije", rekao je za Glas zapadne Srbije Vojkan Nedeljković.
  • pera

    01.04.2018 19:51
    za neverovati
    Nije mi jasno, zašto je oružje VRAĆENO miliciji? Šta se zatim dešava sa oružjem? Ako je pokojnik imao auto na svom imenu, da li miliciji i on treba da se vrati?
    Da sam na gospođinom mestu, tužila bih miliciju za odštetu.
    Dok se gradom masovno nosi neprijavljeno oružje i bande redovno obračunavaju, miliciji smeta što je posle smrti supruga, gospođa Nedeljković imala prečih poslova i većih briga, no da misli na oružje pokojnika?
    Ludilo!
  • Prle

    01.04.2018 19:41
    Dolce Vita
    To vam je Sudstvo u Srbiji babe u zatvor kriminalci u Porseima bmw merc kupuju svoju slobodu kod tih sudija da bi oni mogli svojoj deci da obezbede lepi zivot!
  • Pera pisar iz admin.

    01.04.2018 18:06
    Osuditi ih...
    Kad mogu da stoje na mitinziama AV mogu i da citaju zakone...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija