Pretučen trans dečak u Beogradu

Nevladina organizacija "Egal" je danas saopštila da je više nepoznatih tinejdžera pretuklo u Beogradu maloletnog trans dečaka V.J. (17) i dvojicu njegovih drugova, nanevši im teške telesne povrede.
Kako je saopšteno, napad se dogodio u nedelju uveče kada je V.J. izašao iz jednog bara u Brankovoj ulici s dvojicom drugova.
 
Trojica od 16 do 17 godina su počela da im dobacuju, saopštio je "Egal": "Šta si ti lezbačo, šta ti je ono u gaćama!?", na šta im V.J. nije odgovorio, te mu je jedan prišao i udario ga pesnicom u glavu, a dugi ga je udarao s leđa.
 
Nastavili su da ga tuku čak i pošto je pao na beton, udarali su ga i šutirali po celom telu, a jedan i u lice, od čega mu je ispao zub.
 
V.J. je policiji rekao da je iz uvreda shvatio da su oni znali da je on transrodna osoba, i dodao da može da ih prepozna. "Egal zahteva da policija reši ovaj slučaj i privede odgovorna lica pravdi. Uzrast napadača na V.J. ih ne oslobađa odgovornosti za ovakvo ponašanje, a država je dužna da štiti sve njene građanke i građane, bez obzira na njihovo lično svojstvo, te da im pruži pravnu sigurnost i omogući pravni lek. Podsećamo da je tokom protekle godine više trans osoba surovo pretučeno u Beogradu, a da nijedan slučaj nije priveden kraju", navodi se u saopštenju.
 
"Egal" je dodao da je V.J. već četiri godine u medicinskom procesu promene pola.
  • Sever Srbije

    02.04.2018 16:10
    A sloboda govora i misljenja a separatisti; i separatizam je krivicno gonjen pa vas ne hapse.ja udaram minuse vama mekuscima i?
  • uzaludan

    31.03.2018 23:18
    A da neko objasni kako je dete od 13 godina (17-4 već u toku) uopšte u medicinskom procesu promene pola???

    Zar ne treba da bude stariji/a???

    Zašto se neko kljuka hormonima tek kad mu sopstveni počnu raditi???

    Ovo je ili lažno ili toliko bolesno da nije normalno!

    Svako nasilje osuđujem, ali ako je ovo tačno, dotakli smo dno dna!

    A Egal neka prosi novce bez uništavanja nečeg što je normalno!
  • /

    31.03.2018 11:21
    /
    Zanima me ko su osobe koje su dale za sad 2 minusa na komentar da država treba da hapsi i osuđuje nasilnike?
    Minus na to znači ne samo opravdavanje toga što država žmuri na nasilje, nego i podršku nasilju. Ko da minus je i sam nasilnik ili kukavica koja bi htela da istrebi drugačije od sebe ali se ipak plaši da pređe na delo i samo lupa anonimne minuse. Minus za vas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija