Svet

Petak, 30.03.2018.

18:42

Kineske vlasti otežavaju transfer tehnologije

Kineske vlasti izdale su novu direktivu koja će otežati prenos intelektualne svojine stranim kompanijama, saopštila je Vlada.

Izvor: Beta

Kineske vlasti otežavaju transfer tehnologije
(Foto: Thinkstock)

Pojedinci i kompanije u Kini će najpre morati da dobiju odobrenje kineskih vlasti pre svakog prenosa prava intelekutalne svojine, među kojima su softver, navela je Vlada.

"Sprovođenje te direktive je važno za zaštitu nacionalne bezbednosti", ocenila je Služba za intelektualnu svojiinu, prenosi list "Čajna dejli" i dodao da slične mere postoje u EU i Japanu.

S druge strane, predsednik SAD Donald Tramp je prošle nedelje pomenuo mere protiv Kine, da bi se zaustavila, kako je rekao, kineska "krađa intelektualne svojine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

1 d

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

16 h

Podeli: