Petak, 30.03.2018.

13:52

Završena zajednička sednica tri odbora Kosovu

Zajednička sednica odbora Skupštine Srbije za KiM, za odbranu i unutrašnje poslove,i za kontrolu službi bezbednosti o aktuelnoj situaciji na Kosovu je završena.

Izvor: Beta

Završena zajednička sednica tri odbora Kosovu

Sednica je bila zatvorena za javnost, a očekuju se izjava predsednika Odbora za Kosovo Milovana Drecuna novinarima.

Na sednicu su bili direktor Policije Vladimir Rebić, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković, predstavnici službi bezbednosti.

U ponedeljak je u Kosovskoj Mitrovici uhapšen direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Marko Đurić jer je, kako je obrazloženo, nelegalno ušao na Kosovo. Posle hapšenja Đurić je saslušan kod prekršajnog sudije u Prištini i proteran s Kosova.

Potom su članovi Srpske liste odlučili da napuste Vladu Kosova, a srpski političari najavili samostalno osnivanje Zajednice srpskih opština, ukoliko Priština ne počne njeno formiranje do 20. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: