Vučić i Brnabićeva uputili telegrame saučešća

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio telegram saučešća predsedniku Rusije povodom požara u Kemerovu u kom je poginulo najmanje 37 osoba.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 26.03.2018.

07:27

Vučić i Brnabićeva uputili telegrame saučešća
Foto: Tanjug/Russian Ministry for Emergency Situations photo via AP

Vučić je u telegramu naveo da je "duboko potresen" što među stradalima ima mnogo dece i pozvao predsednika Rusije Vladimira Putina da porodicama poginulih, kao i onima koji tragaju za članovima svojih porodica prenese njegovo "iskreno saosaćenja" i želje za brzim oporavkom.

"Uveren sam da ćete im Vi i država Rusija, u ovim teškim trenucima pružiti svu pomoć i podršku, ali ako Srbija kao mala zemlja, a veliki prijatelj, može da pomogne na bilo koji način, spremni smo da u okviru svojih mogućnosti, to i učinimo", navodi se u telegramu.

Premijerka Medvedevu

Premijerka Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća premijeru Rusije Dmitriju Medvedevu.

Premijerka je u ime gradjana i Vlade Srbije izrazila saučešće porodicama nastradalih i ruskom državnom vrhu.

"Veoma nas je potresla vest o velikom gubitku ljudi, pogotovo dece u stravičnom požaru. Teško je naći reči utehe za porodice i prijatelje stradalih. Nadam se da ćete naći snage i pružiti podršku onima koji su izgubili svoje najmilije", navodi se u telegramu.

Gojkovićeva pisala predsedniku Dume

Telegram saučešća uputila je i predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković i to predsedniku Državne dume Ruske Federacije Vjačeslavu Volodinu i predsednici Saveta Federacije Valentini Matvijenko.

"Sa nevericom i tugom smo primili tešku vest o vatrenoj stihiji u Kemerovu koja je odnela veliki broj života, medju kojima i mnogo dečjih. U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime upućujem vama, poslanicima i gradjanima Ruske Federacije povodom ove tragedije najdublje saučešće", navela je Gojković u telegramu.

Ona je u telegramu poželela brz oporavak povredjenima i izrazila iskreno saučešće porodicama nastradalih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: