Vesti

0

Vučić: Srbija danas može slobodno da kaže šta misli

Autor: MIM

Izvor: Beta

Vučić: Srbija danas može slobodno da kaže šta misli

Izvor: Foto: Beta / Vlada Srbije / Slobodan Miljević

 

"Srbija koju nisu ubili i nikada neće njihova je najveća kletva, a naš zadatak i naša budućnost", rekao je Vučić na centralnoj državnoj ceremoniji na Dan sećanja na godišnjicu NATO bombardovanja.

On je rekao da Srbiju više niko neće moći da napada, jer će Srbija ekonomski jačati i biće vojno snažnija i dovoljno jaka da sebe i narod zaštiti.

"Srbiju niko neće moći da ponižava i otima joj sve što joj padne na pamet jer imamo jednu kartu u svojim rukama - osvojili smo pravo da kažemo šta su nam sve radili i šta nam rade, kroz šta prolazimo i sta doživljavamo, da kažemo šta hoćemo i to pravo ćemo sačuvati do kraja kao što ćemo pamtiti imena svih koje su ubili", rekao je Vučić.

Vučić je proučio da Srbija želi prijateljstvo sa NATO.

"Da, hoćemo partnerstvo i sa vama, da postanemo od neprijatelja prijatelji, samo nas ne terajte da zaboravimo i da svoju zemlju krivimo", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je Kosovo i danas opet glavna tema i da je kompromis jedini način da se reši pitanje Kosova, da Srbija gleda u budućnost i da bi sve ostalo bilo ćorsokak.

Foto: Beta / Vlada Srbije / Slobodan Miljević

Ceremoniji pod nazivom "Oprostićemo, ako budemo mogli, zaboraviti, samo ako nas ne bude bilo", na centralnom gradskom trgu u Aleksincu prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, predsednica parlamenta Maja Gojković, članovi Vlade Srbije, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i deo diplomatskog kora.

Skup kome je prisustvovalo nekoliko hiljada građana, počeo je simbolično, gašenjem rasvete i zvukom sirene za vazdušnu opasnost.

U toku NATO bombardovanja SRJ, Aleksinac je bombardovan dva puta, najteži napad dogodio se 5. aprila 1999. Toga dana sa sedam projektila pogođene su dve centralne gradske ulice. Poginulo je 11 ljudi, a 50 je povređeno.

Vazdušni napadi NATO snaga na Srbiju, odnosno tadašnju SRJ, počeli su bez odluke SB UN, na današnji dan pre 19 godina. Za 78 dana poginulo je između 1.200 i 2.500 ljudi, od čega 79 dece.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR