Vesti

0

Ruski 'Noćni vukovi' stigli u Jagodinu

Autor: MIM

Izvor: Beta

Ruski 'Noćni vukovi' stigli u Jagodinu

Izvor: Foto: Beta / AP

Najpre su otišli u Crkvu Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kod Jagodine, čiji je ktitor predsednik Skupštine Grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Ruski jeromonah Atanasije uručio je tamošnjem svešteniku ikonu "Bogorodice Kazanske", iz ruskog Manastira "Trojice Sergejeva lavra".

Motickilist iz Rusije su potom u pratnji gradonačelnika Jagodine Ratka Stevanovića, položili vence pred Spomen-kosturnicom "Rusko groblje" gde su sahranjeni borci sovjetske Crvene armije poginuli 1944. godine.

"Noćni vukovi" su potom otišli u Muzej voštanih figura, gde je i figura ruskog predsednika Vladmira Putina, a tu ih je dočekao predsednik Skupštine Grada Jagodine, Dragan Marković Palma.

Pozdravljajući goste, Marković je odao priznanje Vladimiru Putinu zbog pobede na prošlonedeljnim izborima za predsednika Rusije.

"Siguran sam da je Putin najpopularniji svetski političar u Srbiji. Moja politička partija se zove Jedinstvena Srbija, kao i politička partija Putina - Jedinstvena Rusija", rekao je Marković.

Marković je kazao da je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, pre mesec dana, kada je bio u Srbiji, rekao da će do maja biti potpisan politički sporazum o saradnji Jedinstvene Srbije i Jedinstvene Rusije.

Vođa ruskih "Noćnih vukova", Jevgenij Strogov zahvalio je za doček i pozvao je Markovića da 31. maja bude gost u Rusiji na proslavi tog udruženja.

Tokom putovanja "Ruski Balkan" uz parolu za "Jačanje dijaloga među slavenskim narodima" ruski motociklisti planiraju da prodju korz 12 zemalja, među kojima i Makedoniju, Crnu Goru i Bugarsku.

Vlasti BiH su zabranile ulazak vodji te grupe Aleksandru Zaldostanovu, zvanom "Hirurg", i šefu te grupe u Srbiji Saši Saviću, koji su označeni kao pretnja po nacionalnu bezbednost BiH.

SAD su pripadnike "Noćnih vukova" iz Rusije stavile na "crnu listu" decembra 2014, jer su učestvovali u delovanju koje je bilo pretnja miru, sigurnosti, stabilnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR