Vučić i Brnabić u Aleksincu na obeležavanju godišnjice NATO bombardovanja

Regionalne vesti - Subota 24.03.2018 - 11:27

Aleksinac je ove godine grad domaćin ceremonije obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO bombardovanju. Manifestacija koja je na nekoliko dana blokirala centralne aleksinačke ulice počinje večeras od 20 sati, a najavljen je dolazak državnog vrha na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Manifestacija počinje u 20 sati FOTO: Wikipedia Manifestacija počinje u 20 sati FOTO: Wikipedia
Na današnji dan pre 19 godina počelo je NATO bombardovanje SR Jugoslavije, koje je trajalo 78 dana, a u znak sećanja na stradale održava se ceremonija obeležavanja godišnjice.
 
Zbog generalne probe večerašnje manifestacije tokom jučerašnjeg dana Aleksinčani su mogli da čuju sirene za uzbunu i hor, a pojedini građani kažu da od dana sećanja na žrtve nije trebalo praviti ovakav “spektakl”.
 
Mnogi negoduju i zbog blokiranja centralnih ulica, koje su zbog postavljanja bine nasred najprometnije raskrsnice nekoliko dana zatvorene. Kako su najavili na sajtu Opštine, tako će biti do sutra.
 
Za potrebe održavanja ceremonije, do nedelje, biće zatvorene sledeće ulice: Dušana Trivunca (od Tihomira Đorđevića do ulice Drakčeta Milovanovića), Knjaza Miloša (od ulice Tihomira Đorđevića do ulice Momčila Popovića), Momčila Popovića (od ulice 7. juli do ulice 13. oktobar) - napisali su na sajtu.
 
Pozvali su sugrađane da u “gradu stradalnika” prisustvuju državnom obeležavanju ovog značajnog istorisjkog događaja, koji će se održati ispred Doma kulture gde je postavljena bina.
 
Najavili su da će večerašnjem programu prisustvovati državni vrh Srbije na čelu sa Vučićem, a kako je najavljeno na sajtu Vlade Srbije manifestaciju u Aleksincu će posetiti i premijerka Ana Brnabić.
 
Podsetimo, prošle godine se centralna državna ceremonije obeležavanja godišnjice NATO agresije održala kod železničkog mosta sa spomen-obeležjem u Grdeličkoj klisuri, gde su 12. aprila 1999. godine NATO avioni pogodili putnički voz.
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: