Izvor: punkufer.hr

Onima koji traže destinaciju koja ne vrvi od turista, s prelepom prirodom, mnogo neodoljivih životinjica i mnogo sunca, australijsko ostrvo Rotnes može delovati kao zanimljiva ideja. Bliže je nego ikad zahvaljujući novim letovima australijske avio-kompanije Kantas koji spajaju Pert i londonski Hitrou.

Zahvaljujući novitetima "kangaru rute" više neće trajati danima, a putnici će na odredište stizati za okvirno 17 sati. Odlučite li se na putovanje u Australiju, ostavite dovoljno vremena za Pert, ali i za istraživanje njegove okoline poput spomenutog ostrva.

Da biste stigli do Rotnesta treba vam dvadesetak minuta plovidbe trajektom za grad Frimantl ili 90 minuta od Perta.

Moguće je putovati i unajmljenim automobilom ili krenuti biciklom s pogledom na peščane plaže.

Mogućnosti za zabavu u vodi je mnogo, od posmatranja egzotičnog podvodnog sveta kroz ronilačku masku do "jahanja" tirkiznih talasa na dasci. Više od 400 vrsta riba, 20 vrsta korala, 9 različitih morskih trava priprema predstavu za sve one koji požele da zarone.

Foto: Thinkstock

Najbolje mesto za posmatranje delfina je Kejp Vlaming. Zalivi Striklend, Salmon ili Stark popularni su zbog sufrovanja, piše punkufer.hr. Dovoljno je staza i za pešačenje.

Rotnest je poznat i po kvokama koji se tako dobro zabavljaju da su ih ljubitelji životinja proglasili najsrećnijim bićima na svetu. Dlakavi starosedeoci jugozapadne Australije potpuno su bezopasni i prijateljski su raspoloženi prema ljudima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.