Srbi i Italijani osvojili grčko tržište narkotika

M. M. R.

21. 03. 2018. u 09:46

Petoro ljudi, među njima dvojica naših državljana, "palo" u međunarodnoj akciji. Zaplenjeno oko 26 kg najčistijeg kokaina, vrednog oko tri miliona evra

Срби и Италијани освојили грчко тржиште наркотика

USPEH Oduzeta droga Foto MUP

U AKCIJI američke agencije DEA i grčke i srpske policije, na severu Grčke uhapšeno je petoro ljudi i zaplenjeno oko 26 kilograma najčistijeg kokaina, vrednog više od tri miliona evra! Iza rešetaka su Srbin (47) i Italijan (50), označeni kao mozgovi grupe, kao i njihovi pomagači - dvojica sunarodnika i jedan Grk.

Sever Grčke italijanski i srpski trgovci drogom pretvorili su u evropski narko-centar, prenose grčki mediji. Nakon što je policija u Solunu i okolini došla do ovih informacija, usledila je istraga koja je u ponedeljak po podne dovela do hapšenja i zaplene. Otkrivena su 24 paketa sa 26 kilograma i 677 grama najkvalitetnijeg narkotika. Kokain je, prema njihovim saznanjima, bio namenjen isključivo za grčko tržište i atinsku elitu. Ova količina navodno je samo mali deo tovara koji je u novembru prošle godine stigao u Grčku brodom iz Južne Amerike.


Pročitajte još:JOŠ JEDAN POP "PAO" ZBOG DROGE, PAROHIJANI PORUČUJU: Ovo je samo da padneš u nesvest

- Oko 136 kilograma je otkriveno u decembru kada je uhapšen Srbin u Varkizi. Policija nastavlja sa radom kako bi otkrila gde su preostalih 200 kilograma kojima se izgubio trag - pišu grčki mediji.

Jedan od Srba iza rešetaka je, prema nezvaničnim informacijama, Rajko N., blizak Goranu Nešiću Cigi. Nešić je nedavno izručen Srbiji iz Brazila, kako su mediji preneli, a označen je kao jedan od najvećih narko-bosova u Južnoj Americi. Osim kokaina, policija je u ponedeljak zaplenila tri automobila kojima su osumnjičeni navodno prevozili drogu, 4.780 evra, 616 leva, devet mobilnih telefona, 256 najlon pakovanja...

VEZA Martin Matijašević

Kokain je ovog puta pronađen u torbama sakriven u skladištu jedne fabrike plastike u Prevezi, naselju na severu Grčke - uredno spakovan sa pečatom u obliku glave bike. Taj "logo" povezuje ga slučajem iz Varkize kada je uhapšen Martin Matijašević (33), zbog sumnje da je poznate ličnosti u Atini snadbevao kokainom. Policiji je bila interesantna i činjenica da su u obe akcije, na meti bili srpski državljani.

Tokom hapšenja Matijaševića otkrivene su njegove uredne beleške o tržištu koje je, kako se sumnja, pokrivao - sa podacima o osobama i lokacijama, kao i zemlji porekla kokaina. Kod njega je pronađena droga vredna oko deset miliona evra. Policija sada traga za izvesnim "Ivanom" za koga misle da je u njihovom kartelu moćniji od uhapšenog Martina.



VRHUNSKA ČISTOĆA

CENA kilograma zaplenjenog kokaina ide i do 120.000 evra, prenose grčki portali. S obzirom na kvalitet moguće ga je razrediti i tri puta, a u kombinaciji sa amfetaminima i do četiri puta.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Djole, Beograd

21.03.2018. 20:30

@IMAJU LI TI SRBI IME I PREZIME? - To su policajci i sveštenici, pa zato ne mogu da objave ime i prezime.

deda

21.03.2018. 20:55

@Istina - Kakva dozivotna to su ubice nevine dece a za ubistva neodgovaraju vec samo za drogu. Smrtna kazna jedino mozda ih to malo uplasi.