JOŠ JEDAN POP PAO ZBOG DROGE, PAROHIJANI PORUČUJU: Ovo je samo da padneš u nesvest

S. BABOVIĆ

20. 03. 2018. u 10:37

Jerej Stefan Mitrović (36) iz Kruševca uhapšen u Vrnjačkoj Banji sa ukupno 100 grama kanabisa i amfetamina. Eparhija kruševačka nije htela da se oglasi

ЈОШ ЈЕДАН ПОП ПАО ЗБОГ ДРОГЕ, ПАРОХИЈАНИ ПОРУЧУЈУ: Ово је само да паднеш у несвест

Uhapšeni Stefan Mitrović i hram Svete Trojice gde je obavljao službu Foto Eparhija kruševačka

POLICIJA je u ponedeljak veče u Vrnjačkoj Banji uhapsila sveštenika SPC Stefana Mitrovića (36) iz Kruševca, zbog sumnje da je preprodavao drogu. Prilikom kontrole vozila u kojem se nalazio, pripadnici MUP iz Kraljeva su pronašli i zaplenili 52 grama kanabisa i oko 55 grama amfetamina.


Pročitajte još - Sveštenik i veroučitelj "pali" sa 27 kg "skanka": Uhapšen u ženskoj odeći! (FOTO)


Jerej Stefan Mitrović je drugi paroh velikodrenovački, a pre svega je zadužen za Hram Svete Trojice u Stragarima pored Velike Drenove na teritoriji opštine Trstenik. Brinuo je i o duhovnom životu vernika u obližnjem mestu Selište.

Klisar crkve u Stragarima Dragiša Mišić ne može da dođe sebi od šoka zbog optužbi na račun uhapšenog Stefana.

- Ovo je samo da padneš u nesvest. Dolazila je tu policija sa popom Miroslavom, koji je ranije bio ovde - kaže za "Novosti" Mišić, koji tu radi oko četiri godine. - Kada mi je ispričao prijatelj u selu da su sveštenika zatvorili zbog droge u Banji, nisam mogao da verujem.

Klisar Mišić napominje da se dešavalo da lopovi poskidaju oluke i "posluže" se crkvenim novcem, ali da sveštenik bude umešan u trgovinu narkotika, to, kaže, niko nije mogao da pretpostavi. U Stragarima su se zato svi redom krstili - i levom i desnom rukom.

- Upoznala sam ga kada je došao da mi sveti vodicu za slavu, za Vračeve, dolazio je još jednom prethodno prošle godine za Vaskrs - kaže meštanka Stragara Vinka Stepanović. - Pitala sam ga kada će da dođe, da se preseli kod nas u Stragare, ali mi je rekao da mu se ne dolazi. Objasnio mi je da ima dvoje male dece i da u Kruševcu živi u stanu sa parnim grejanjem, a ovde grejanja nema. Mnogo je fin i ljubazan dečko.

U Velikoj Drenovi, jednom od najvećih sela trsteničke opštine, gde je u Crkvi Hristovog Vaznesenja službovao i pop Mitrović, takođe su u šoku. Za "Novosti" svedoče da ne mogu da veruju da je selo gde je rođen patrijarh German, doživelo ovakvu sudbinu. Dodaju i da je supruga uhapšenog sveštenika "bolje pevala od njega", kao i da je pre trsteničkog kraja služio u selu Zdravinje.

- Pokrivao je Stragare i Selište, to je bio deo njegove parohije. Jer mi ovde u Velikoj Drenovi imamo popa koji je stvarno fantastičan, naš Miroslav Mihajlović - priča za "Novosti" Miroslav Bekrić, predsednik Mesne zajednice Velika Drenova. - Kod nas je to svešteno lice relativno kratko i mogu da kažem da je izuzetno mirna osoba. Veoma smo iznenađeni ovim vestima. Na kraju krajeva, moraće da snosi posledice, tu nema bože pomozi, ako se dokaže da je to stvarno. To baš ne priliči jednom svešteniku i sigurno će biti sankcionisan.

Miroslav Bekrić, predsednik Mesne zajednice, Crkvenjak Dragiša Mišić

Bekrić dodaje da, od kada postoji Velika Drenova, uvek su dva popa služila u Crkvi Hristovog Vaznesenja, čiji je filijalni hram i u Stragarima. U Eparhiji kruševačkoj predočavaju medijima da se neće oglašavati dok traje istraga. Skandaloznim vestima iz Vrnjačke Banje bio je zatečen i protojerej Miroslav Mihajlović, starešina crkve u Velikoj Drenovi.

- Nisam ga dobro poznavao, došao je nedavno, ne znam šta bih vam rekao više - rekao je za "Novosti" protojerej Miroslav.


PROVERAVA SE VEZA SA JORDOM

PREMA nezvaničnim informacijama, osumnjičenom je određeno zadržavanje u policijskom pritvoru do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti sproveden nadležnom tužilaštvu na saslušanje. Policija ispituje da li je ovaj slučaj povezan sa nedavnim hapšenjem paroha crkve Savinac u Požegi Milana Jordovića, takođe zbog preprodaje droge.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (107)

Šumadinac

20.03.2018. 10:41

Hitno mora da reaguje Sinod SPC. Ne saopštenjem, već preventivno. Bili osudjeni ili ne, ti više nikada nesmeju da obuku mantiju.

драгана

20.03.2018. 14:57

@Micki - Micki,pa ovde je diler ili konzument droge radio svoj posao,policija radila svoj.Šta je tu nejasno?Ovaj čovek nije uhapšen i priveden kao sveštenik,nego kao građanin koji je prekršio zakon.To što je svetenik mu ne daje "imunitet" od zakona ovozemaljskog.Razumete?

драгана

20.03.2018. 14:55

@Деки - Zajedno sa kaluđerima.Treba jedna dobra čistka da se uradi.Fore i fazončići o "kukolju i žitu" više ne piju vodu.Vladike se zavladičile,do njih slabo stižu vesti od popovsko-kalluđerskih "kordona",a narod u bunilu.Razume sve one koji ne razumeju smisao Crkve.I žao mi je.Imamo dve grupe zbinjenoih:1.oni koji je idealizuju i ne povezuju je sa stvarnošću,2.oni koji je ogorčeno(opravdano?)napadaju.Zdrav razum je ono što nedostaje.Ali,nema se mera ni u čemu,pa ni u stavu prema Crkvi.

E.N.

20.03.2018. 11:00

Sad padaju Veljini. Pravi se mesto za Seseljeve, a bili su jos do juce bili svi zajedno udruzeni sa Tominim i Alekovim. Tezak je zivot slobodnih dilera.

Flash

20.03.2018. 11:01

Kad pop koji treba da predstavlja sve ono ispravno i blazeno se privede za posedovanje narkotika , to je tako tuzno i porazavajuće da bi to moralo da zahteva drakonsku kaznu

andras

20.03.2018. 11:21

ovi su organizovani glavni kum je poglavar //////////////////////////////////////////////

SUMADINAC KG

20.03.2018. 11:40

Ma nije on dilovao drogu, samo je pokusavao da priblizi vernike BOGU, a neke da posalje!

Desimir Momcilovic

20.03.2018. 11:50

Srbijo šta te snadje droga na svakom koraku zar i sveštenici se time bave šta sve uvezos mo sa zapada demokratija kako sačuvati decu jadni roditelji kad nam deca odlaze po kafićima čelu noć i sutra u školu fakultete ili ako su počeli da se nečim bave kako neznam

Цвико

20.03.2018. 11:51

Шта је то ушло у свештенике? Похлепа? Ђаво? Двојица ухапшени због основане сумње да дилјују зло? Трећи мртав пијан спава поред умрлог па напросто не знамо колико се људи оплакује, сахрањује... Лудило.

Francesco

20.03.2018. 12:33

@Цвико - Šta je ušlo u sveštenike? Novinari eto šta. Danas zahvaljujući nezavisnom novinarstvu o popovskim mućkama znamo 1000 puta više nego ikada.

драгана

20.03.2018. 16:09

@Цвико - Još nešto,Frančesko:Crkva je otkada se "oslobodla" komunizma,tokom kojeg je razvila izvesne kompleEkse i frustracije,počela da ih "leči".Čini se da se sada oseća opujšteno i,bogami,raspušteno.Naravno,ne generalno,nego neki njeni pojedinci.Ali,to se razotkrije.Setite se samo:"nema ničeg tajnog što neće postati javno."A Vi pozivate da se ukine sloboda pisanja.Svašta.

Saša Radojčić, Beograd

20.03.2018. 11:53

Ako je to bila Božija volja, onda je sveštenik nevin i treba da ga puste na slobodu.

Какаду

20.03.2018. 11:56

Поп дилује,полицији,луд збуњеног,е моја Србијо у који ћор сокак си ти залутала!

DDule

20.03.2018. 12:00

Овде је занимљиво и тако провидно који временски тренутак се бира за напад на Цркву, јер ускоро треба у некој форми признати Косово, а СПЦ која је задњи бедем одбране мора некако да се унизи и деградира у очима обичних људи. Несумњиво да је Црква увек имала кукоља у својим редовима, али зар не могу да се истичу и бројни позитивни примери који делују попут мелема на душу, већ се искључиво наводе негативни примери стварајући лажну слику да је таква у ствари цела наша Црква, чији део смо и ми.

Francesco

20.03.2018. 12:56

@DDule - Napad? Znači hvatanje dilera je napad na dilere? Onda možemo da očekujemo i da nam se pobuni sindikat zatvorskih ptičica jer se vrši napad na ubice, pljačkaše i krimose drugih branši. Ova država je toliko pokvarena da atakuje na jadne kriminalce koji samo pokušavaju da zarade za brza kolica, par stanova i jahtu varanjem, krađama i ubistvima.

DDule

20.03.2018. 13:19

@DDule - Господине Francesco, нико овде не брани ни дилере ни криминалце, свако треба да одговара за оно што је учинио. Ја сам у свом посту и навео да је кукоља у Цркви увек било, и такве треба одстрањивати. Овде се ради о томе да сасвим "случајно" за непуних 7 дана имамо 3 текста којима се директно или индиректно напада цела СПЦ када у наредних неколико недеља треба решавати питање КиМ. Верник сам и знам да има много више позитивних примера у нашој Цркви, али нажалост о њима нико не жели да прича.

драгана

20.03.2018. 13:59

@DDule - DDule,nije Vam najsrećnije rasuđivanje.Oba dvojica sveštenika nisu uhapšeni kao sveštenici,već kao građani Srbije,zar ne?Ako država hoće da deklasira Crkvu zbog pitanja Kosova,kako Vi tumačite,to sigurno ne može uraditi preko dva osrednja popčića,jednog iz Požege,a drugog golobradog iz V,Banje.To deklasirenje bi išlo preko nekog značajnijeg u hijerarhiji.Recimo episkopa.Znaju građani za mnoge sveštenike iz njihovog okruženja mnoge zanimljive "detalje" iz života.Istinska Crkva će odoleti svemu.

DDule

20.03.2018. 14:18

@DDule - Прво не знам шта мислите под "Istinska Crkva". Не мора се ауторитет подрити искључиво преко више хијерархије у СПЦ, чак шта више ово је и боље јер су свештеници непосредно у контакту са народом, док владике народ ређе виђа. Није искључено ни да ће осути паљбу по неком владици (као по митрополиту Амфилохију недавно), јер су ово мамци које пуштају чекајући неку званичну реакцију. А што се тиче преступа свако треба да одговара за оно што је урадио, немам намеру да браним дело које је учињено.

Видоје

20.03.2018. 14:38

@DDule - "golobradog"?! Зар стварно мислите да је онај на слици ухапшени?

драгана

20.03.2018. 14:47

@DDule - DDule.,Vi ste,očito zaslepljeni vernik.To su oni koji na Crkvu gledaju tradicionalistički i nacionalistički.Spasavanje nacije nije "posao" Crkve.Ove dve aferice,verujte,pošto rekoste da ste vernik,ni za dužinu nokta neće udaljiti ili približiti granicu Kosova i Metohije.Tu greanicu su dugo ucrtavali nenji građani i njen narod."Crtanje" granica je sadašnjica unutrašnje Srbije.Da li je srpsak Kuršumlija,Preševo,Bijanovac?Afera "pop" ne urušava ni Crkvu,niti ometa pregovore u Briselu.

драгана

20.03.2018. 15:58

@DDule - Piše u tekstu da ima 26 godina.Ne gledam fotografije,čitam tekst.

Vukica

20.03.2018. 12:11

Komunisti su svojevremeno tvrdili da je religija opijum za narod, a mnogi popovi u Srbiji, izgleda, pogrešno "pročitali", pa, umesto vere, Srbima izdašno dele opijate svih vrsta. E, tu nam i svevišnji teško može pomoći...

Francesco

20.03.2018. 12:14

Ovo zmijsko leglo kad bi se pretreslo detaljno retko ko bi izašao čist. Da nije opet podmetnuto u cilju "podrivanja autoriteta" crkve? To su verovatno prokleti Komunisti i onaj njihov ćopavi kaplar, ne spavaju noću već smišljaju kako da prizemlje "nebeske Srbe".

драгана

20.03.2018. 13:47

@Francesco - Ne mogu da verujem šta čitam.Komuniste ni ja ne pamtim.Ovo nije podmetnuto,nego je reč o čoveku,koji je sveštenik,i koji voli pare i želi da dođe do velike količine para za kratko vreme.,Eto.

Деки

20.03.2018. 14:30

@Francesco - Ето Фрањо прилике да и ти мало дођеш до изражаја, толико статива, толико незанимљивих прича, да би најзад буквално експлодирао на тему СПЦ! Да, твоја мета није овај криминалац који се крије под мантијом, већ СПЦ. Ти немаш жељу да конструктивно критикујеш, већ да газиш, пљујеш и уништаваш све што има везу са нашом Црквом. Претпостављам да је ужасно живети у мржњи, а ко год је покушао добронамерно да прокоментарише ову тужну вест, ти си се (4 пута) ругао са све искеженим зубима. Па срам те било!

Francesco

20.03.2018. 15:48

@Francesco - Hvala Deki, kako stvari stoje imaću još mnogo prilika da "eksplodiram" kako ti veliš.

драгана

20.03.2018. 15:55

@Francesco - Frančesko,ja sam,izvinite,malo požurila sa komentarom.Promakao mi je "ton".Vi ste u pravu.Pojedinci iz Crkve,pri sopstvenoj krivici,detinjastvo se brane Turcima,komunizmom ili ko zna kakvim zaverama:Vatikana,muslimana,Hrvata i slično.Imate pravo.Da se prizemljimo malo i budemo dostojni čoveštva.

Francesco

20.03.2018. 15:56

@Francesco - Dragana, uključite detektor sarkazma. Ipak 99% stvari koje ovde napišem protkane su sarkazmom i satirom, sad što se ovi religiozni pale kao šibica više govori o njima nego o meni. Oni su u stvari ti koji mrze sve što se ne ukalapa u okvire njihovog sebičluka. Svako ko je ikada u svom životu pomislio kako je pravi vernik jer čini neko dobro nije nikakav vernik, jer to dobro koje čini radi s predumišljam kako mu za to sledi nagrada. To su "vernici" koji be ovakve kao ja spalili na lomači.

Деки

21.03.2018. 10:45

@Francesco - Фрањо, немој да ласкаш себи. У питању је само чињеница да су лоше појаве много уочљивије од добрих. И немој да користиш термин "велиш", када пишеш о СПЦ. По твојој реакцији, видим да сам те погодио у "жицу", јер за све оно што те краси у коментарима, оптужујеш друге (мене). Свако писмен може да прочита твоје многобројне коментаре на тему СПЦ и да му буде јасно о чему пишем. Ти дефинитивно вучеш неку трауму, да ли из детињства, војске, факса, не знам. Али можеш да нам се отвориш, да помогнемо...

Francesco

21.03.2018. 17:13

@Francesco - Hvala vam doktore Deki ali ostavite svoje psihoterapeutske sposobnosti za sebe i svoje bližnje.  Pre će biti da sam ja pogodio neku nezgodnu "žicu", i to izgleda onu o kojoj ne sme da se priča. Pozdrav i nemojte puno da se nervirate, idite na liturgiju, čitajte Akatist pred spavanje, opraštajte, to je valjda suština Pravoslavlja, ili je možda nešto drugo u pitanju... opet nešto o čemu baš i ne sme da se priča...

BOZA ZEMUNAC

20.03.2018. 12:24

Kaljaju poštene i smerne sveštenike koji pošteno i časno po Božjoj volji obavljaju svoj posao . Šta reći; jadno,zalosno i tužno.U svakom slučaju ako su krivi,treba im suditi.Pomozi i oprosti Boze.

драгана

20.03.2018. 15:50

@katastrofa - Materijalistički duh je obuzeo mnoge ljude,naš narod.A iz tog i takvog naroda su i sveštenici i profesori,učitelji,bibliotekari,limari,pekari,policajci,inženjeri.Kakav nas duh vodi,to se ogleda oko nas.I nije generalizovanje.Mnogi će se odupreti tom duhu bez obzira na sve,a mnogi će pasti bez ikakvog valajnog razloga.Poznajemo,zar ne,i mnoge sveštenike,policajce,profesore,uopšte ljude koji su,da kažemo,besprekornog života.

vev

21.03.2018. 07:09

@katastrofa - DA SPC NE POJEDINCE, ZATO SAMO U SVETSKOM SABORU CRKAVA, GDE SU SVI OD HARI KRISNE IOSTALIH. SVAKO VERUJE USTA MISLI DA JE ISPRAVNO, ALI STA CEMO MI U TAKVOM DRUSTVU SA KOJIM NEMAMO NISTA ZAJEDNICKO? ZASTO SASLUZUJEMO LITURGIJU SA DRUGIM RELIGIJAMA-KANONIMA SPC- STROGO ZABRANJENO.

Чикириз

20.03.2018. 13:03

Већина Срба нажалост одбацује Цркву. Негирају њен дух и пут са напетошћу и инатом а да је заправо и не познају!! Овај свештеник који дилује дрогу јесте црквени службеник али није Црква!! Ако сте болесни од запаљења плућа а лечи вас лекар који пуши или ушмркава кокаин ви нећете због тога престати да се лечите и нећете негирати медицину и њене методе!

драгана

20.03.2018. 13:47

@Чикириз - Čikiriz,ovo ste lepo i tačno sročili;ALI,članovi Crkve,sav narod i sveštenici,dabome,treba ne samo da vode računa o svom moralu i ponašanju,nego treba da su i UZOR-"svetlost svetu","so zemlji","grad koji na gori stoji"(pa ga zato svi vide)."Teško onome kroz koga sablazan dođe".Razumemo se,zar ne?Institucionalni deo Crkve se pravi kao da se ništa ne dešava i baca sve pod tepih.Treba se početi sa odsecanjem "ruke koja sablažnjava" ili "oka koje nas sablažnjava"("ruka" i "oko" su naša braća.

Деки

20.03.2018. 14:37

@Чикириз - Драгана, нисте ни свесни у којој мери сте у праву! То вам пише неко ко у својој најужој фамилији има једног часног и поштеног свештеника. Шта сам се свега нагледао и наслушао до сада, не смем ни у разговору да поменем, а камоли да напишем, јер ће се одмах јавити разне Франческе и оргијати са нашом светињом. Имајући у виду да су у питању ипак људи, обраћао сам се владичанском двору, а потом и самој Патријаршији. Нажалост, осим тежње да се сазна мој идентитет, никакву другу вољу нисам ни приметио!

драгана

20.03.2018. 15:45

@Чикириз - Deki,da razumem Vas u potpunosti.I vidim po komentarima na neke druge teme,ovde,u Novostima da Vas vodi zdrav razum.Tako i treba da bude."Gordijev čvor" Crkve nastaje,kada se Crkva institucija(administracija,grubo rečeno),krije iza Crkve Hristove.To nije isto i znam da me razmete.I neki razumeju,ali većina ljudi ne razume i zato ljudi padaju,već sam pomenula,ili u idealizaciju ili u satanizovanje Crkve.

vev

21.03.2018. 07:01

@Чикириз - Pomaze Bog sestro,sve tacno receno!Oni su nasi pastiri i trebaju da budu nas uzor u svemu!A u cemu su nam uzor ? U dzipovima, parama, stanovima?Vreme je Velikog posta i gle slucajnosti, bas se sada to desava, kome se ispovediti, kome pricestiti-ciju ruku poljubiti?Hvala na lepom tkstu, sestro.

vev

21.03.2018. 07:05

@Чикириз - Isto kao i vi ja sam i mnogo puta razgovarala sa svojim Vladikom, koji misli isto sto i ja, ali je jedinka. Patrijarsiji sam napisala dopisa, od potapanja Crkve-moje krsne slave SVETOG ARHISTRATEGA MIHAILA, NIKADA REC NIAM DOBILA.

General

21.03.2018. 21:16

@Чикириз - Bio jedan general, armija ga obozavala. Dok je on bio na celu vojska je zaista uzivala. Ziveli su u slobodi i slobodna volja im se nije sputaval. Ma vojnici su ga bas obozavali, bas su mogli da rade sta su hteli. U sveca su hteli da ga proglase.Taj general nije ziv ali vojska koja je ostala jeste zajedno sa svim svojim losim i navikama raspustenih i bludnih vojnika.Neznam kakav im je sada general ali znam da je vojska posle tog obozavanog generala skroz moralno unistena.

DW

20.03.2018. 13:17

Jedan sveštenik uhvaćen u kriminalu, može biti slučajnost, ali drugi uhvaćen takođe u kriminalu u kratkom periodu, to već nije slučajno. Još manje je slučajan tajming njihovog hapšenja i način medijskog eksploatisanja. Kao da neko pokušava da namerno sroza ugled Crkve u narodu pred kosmetski rasplet. Još više čudi ćutanje vrha Crkve na ovakve pojave.

vev

21.03.2018. 06:51

@DW - A KO DA SE OGLASI I STA DA KAZE? Po svetu sam hodala godinama, al ne videh popove na prijemima, nigde osim u Srbiji! NAS STARESINA IMA ZA TO VREMENA, ZA NAROD NE! PA HVALA NJEMU.

драгана

20.03.2018. 14:34

@Марко Перић - Marko Perić,znači,u redu je čimne se jedan sveštenik,onako usput,iz hobija bavi,a nije u redu da novine o tome pišu?Novine pišu i o aferama lekara,policajaca,profesora.O potkopavanju pravoslavlja treba da se staraju i brinu oni koji su to izabrali.Kakvo licemerje,mili Bože!

ja

21.03.2018. 06:54

@Марко Перић - Niko ne rusi bre SPC je DOO preduzece sa glavnim dilerima droge samo se cuti o tome.Patrijarh naravno i sada cuti jer ima covek prece stvari da radi da steka pare..SPC pocinje bas da tone

rajko

20.03.2018. 13:44

Ako vec objavljujete da svestenici diluju drrogu, bio bi red i da objavite koliko svestenika radi za policiju i DB.

Vuk

20.03.2018. 14:13

Proveriti imovno stanje svih sveštenika. Ne može sveštenika da kuka da mu je parohija mala, da niko ne dolazi u crkvu, da ljudi nemaju ni za vodicu, a pop ima ogrmnu kuću, stan u Beogrdu, najmoderniji džip i ko zna šta još ZAPITAJTE SE. Od čega, ako se narod okrenuo od crkve??? Ako na parohiji nema naroda??? Ako nema donatora??? ODAKLE NOVAC ZA SVU IMOVINU KOJU IMA??????

vev

21.03.2018. 06:45

@Vuk - Svako selo ima poljoprivredno crkveno zemljiste koje popovi iznajmljuju, neki na po 5.g unapred. To nije malo novca koji odmah dobiju na ruke! Pa plate, pa donacije ljudi koji misle da daju za Crkvu, a ne za popa. Pa i trebao bi narod da prestane da odlazi jedno vreme u crkve -mesec dana ba, pa nece biti donacija, to oni za potrebe uzimaju, a plate i rnta ostaju, nesto sto moraju-ne puno posalju Vladiki-koji to prosledjuje u SPC. Kad bi ostali sami bez dodataka, samo bi istinski ostali!

Miroslav

20.03.2018. 14:36

A ti se Rajko osećaš prozvanim zbog hapšenja ovih poštenjačina! Dilovati i raditi za državu nije isto!

pfffffff.....

21.03.2018. 00:13

@Miroslav - a od kad se drukanje i namestanje zove "raditi za drzavu"?

драгана

20.03.2018. 16:14

Veliki je problem što naši episkopi prebrzo i najčešće bez ikakvog prethodnog poznavanja,znači ličnog poznavanja čoveka rukopoplažu ili monaše "kandidate".

Кипераш

21.03.2018. 05:39

@драгана - Шта се то дешава у Овој Земљи''Благостања'', таман када нам је све лепо кренуло, ''Попови'' и Полиција, дилују дрогу?! Где их само нађоше такве, па да су их свећом тражили не би их пронашли! Уместо да се труде и својски раде посао који су одабрали и за који су плаћени, а плаћени су да нам дају паметан савет, топлу реч, речи љубави, да нас штите од протува, Нас и нашу имовину, а Они нам трују Децу!

LOGOS

20.03.2018. 18:39

On vrlo dobro zna sta pise u Novom zavetu i ako se iskreno i duboko ne pokaje,teška muka ga čeka,vrlo teška !

Veliki Inkvizitor

21.03.2018. 05:19

@LOGOS - Sta pise u Novom zavetu o kanabisu i amfetaminima? Hehe

stalker

21.03.2018. 09:23

@Nikola - Ovo nije drugi nego n-ti deo , pritom se iz crkve niko ne oglašava i osuđuje ovakve događaje . Crkava treba da je odvojena od države , ali ne i od zakona !

Zeljko N.Bgd.

21.03.2018. 00:35

Pogledajte samo vozni park ispred Patrijarsije kada imaju neki sabor.Vecina se odrodila od naroda i Boga, pravi reketasi.

Spiridon S.

21.03.2018. 00:53

Crkvu sacinjavaju ljudi a ne andeli..Istina je da ih ima i ovakvih i onakvih..Rusitelji Hristove Crkve su u jasnoj manjini u odnosu na one koje mozemo uzeti kao primer casti i vere..Izrazeno u procentima to je mozda jedva 2% onih koje treba sankcionisati i rasciniti..U svakom slucaju sudice im crkveni sud i u krajnjoj distanci Gospod Bog kao i svima nama na strasnovom Hristovom sudu..I zato ne sudimo (ako ne moramo) da bi nam se nebi sudilo..

Goran

21.03.2018. 02:57

@Cirkiz Upravo tako ako ja kazem da Bog ne postoji nemoj da me smatras ludakom i da mi pretis paklom jer i u njega ne verujem. Shvati ako mozes ako ne mozes ne diraj me ni ja tebe necu... Ali ako zelite ispravno prvo vernici treba da zahtevaju da se ovo i slicni slucajevi isteraju na cistac jer guranjem pod ponjavu nista ne resavate i reklo bi se gubite pobornike...

Boki

21.03.2018. 03:01

Naravno da treba ispitati imovno stanje popova I ne samo popova. Sve drzavne sluzbenike: ploiciju, carinu, localne uprave, drzavnih organa I potraziti dokaz o imovnom stanju. Sve sto ima mora da dokaze odakle. To je toliko prosto. Ako nema dokaza: znaci :korupcija, mito prevare, dilovanje droge, propustanja u radnim postupcima. I onda napolje is sluzbe. Ima ko ce da ih zameni. Mnogo ne zaposlenih a mozda I kvalifikovanijih. To je veoma lako ako se hoce. Sta imas, kako si stekao????

mirjana

21.03.2018. 06:26

zato su crkve pune penzionera i zato ne traze povecanje penzija jer su pod opijatima i lepo im je

vev

21.03.2018. 06:34

Nije vreme cuda, sve se izokrenulo na jos gore i pre Kritskog sabora, a posle njega strasno,,,sve sto je bilo zaista ispravno i radilo po kanonima SPC, smenjeno raznim muckama i dovedni novotarci koji sasluzuju sa drugim verskim zjednicama liturgije-sto je kanonima SPC ZABRANJENO! Popovi diluju drogu-Staresina SPC,( kakve vladike ), rec ne progovara, nema ga nigde, na neki prijem doduse dodje.Vreme je Velikog posta,vreme ispovedanja grehova, pricesca.Gde se Pricestiti?

i popovi su samo ljudi

21.03.2018. 06:34

I to ne moze niko da ospori.To zasto se odjednom"serijski" otkrivaju,nije slucajno!?Jednostavno,to je bila jedna,da tako kazemo,"nisa" u koju zakon nije zavirivao.Posto znamo da zakon ne spava,kocka po kockica,dovela ga je i do vrata"Svetinja i Svestenika".Klupko je ni malo ni veliko.Nije bilo dovoljno vremena da se uveca,bas iz razloga sto je zakon bio brzi.A svi mi koji verujemo u Svevisnjeg,mozemo bez svih njih.To stoji.Raspustiti,ali ne zapustiti ta zdanja,jeftinije ih je odrzavati bez njih.

ran

21.03.2018. 08:02

zašto se nekom ko je samo optužen objavljuje ime i prezime kao ovom čoveku a nekim kriminalcima samo inicijali. Jel tu prekršen zakon?

Стари Вујадин

21.03.2018. 08:05

Приметно је да се у последње време СПЦ све више налази у медијима и то искључиво у негативном контексу. Сви знамо колики углед ужива СПЦ у народу. Питам се да ли је то намера власти која оваквим стварима жели да дискредитује цркву како би што безболније продали КиМ.

Jadna odbrana

21.03.2018. 12:03

@Стари Вујадин - mozda vlast treba da pusti narko popove da nesmetano ubijaju decu,Kakava providna odbrana.

Dobro si Primetio

21.03.2018. 21:00

@Стари Вујадин - Naravno da se koristi zbog politicke svrhe.Crkva je puna greha i do zuba u dzipovima gresno stecenim i obamnom naroda.Ljudi dolaze i bivaju obmanjeni da od gresnog mogu blagoslov da dobiju pa jos vise im podje naopako.Ali za taj greh drzava cuti i izvlaci taj greh iz crkve na videlo onda kada im treba. Svi na kraju dodju na red sa ovim ili onim razlogom. Mnogo ovaj narod lazu na svim nivoima institucije. Jedni drugima grane ce poseci. I to je Bozija pravda. Svi dodju na red, pre ili kasnije

Saša

21.03.2018. 08:49

Droga, droga e pa šta je, ako je droga nije lav, samo da je nama popo, živ, nasmejan i zdrav! Šalim se naravno, šta reći. Sinod treba pod hitno da zaseda inače će i ovo malo vernika koji dolaze u crkvu prestati to da čine.

Lovac

21.03.2018. 09:56

ako se dokaze da je to radio odmah ga raspopiti.neka posle ide ponovo neka prodaje drogu.ili neka ide na gradevini da radi.neka vidi kako se zaraduje parce hleba.i jos gazda da ga ne plati po nekoliko meseci a po neki i nikako ne plati radnika.njemu izgleda dosadio nerad pa izvolte gos.pope.raspopiti po kratkom postupku za primer pravoslavlja.pa drugi nek razmisle.

penzionervolonter

21.03.2018. 13:27

Pre neki dan neko napisa u komentaru ,ko smo mi da sudimo crkvenim licima ,jer kako reče , crkva je jedino odgovorna pred Bogom . Oni su pastiri , a mi smo stado(ovce) , i nemamo pravo da presuđujemo . Mi kao pojedinci nemamamo , ali država ima ,jer zakon važi za sve ljude , bez obzira na njihovu ,naciju boju,veru i zanimanje . To su mnogi u ovoj državi zaboravili !

seljak LA

21.03.2018. 20:26

Imao bih sto sta da kazem, ali bice dovoljno dve stvari, prvo crkva nema veze sa popovima oni su samo sluge ali mnogo bezobrazne... tu skracujem, ali oni su prvi protiv rock muzike protiv onog protiv onog.Eto im prilike da pogledaju sebe pa nek nam daju manu i u nasoj religiji (rokerskoj)ima kukolja ali bar nismo takvi.

Bezobrazluk

21.03.2018. 20:54

Ovo sa popovima je pravi bezobrazluk, niti placaju porez i lako prenose drogu jer na njih ne sumnjaju. Totalno nelojalna konkurencija i naravno da svi kupuju od njih kad im se moze da skinu cenu i opet da naprave dobar profit!Cene su totalno oborili na trzistu!

тлн

22.03.2018. 05:31

Мене занима јел и овај поп школован у америци ко онај Јодро?

Panker

22.03.2018. 05:36

Kad su,najpre,pocele price o pedofiliji medju svestenicima,shvatio sam da to sto nisam krsten nije samo zato sto je deda bio glavonja u komitetu.a sad i droga...fali samo i da neko od svestenstva pocne da radi sa oruzjem i bice jaci i od sicilijanske mafije.