Ubedljiv poraz Zvezde u Atini

Panatinaikos – PAO 91:71. Košarkaši Crvene zvezde doživeli su novi poraz u Evroligi, u 27. kolu bolja je bila ekipa Panatinaikosa. Kalates i Singlton maestralni, Omić i Davidovac na drugoj strani nedovoljni za ozbiljniji otpor "zelenima". Zvezda naredni meč igra već u četvrtak, a protivnik u Beogradu biće šampion Evrope, ekipa Fenerbahčea.

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su novi poraz u Evroligi, na gostovanju u Atini slavio je Panatinaikos rezultatom 91:71, u okviru 27. kola elitnog takmičenja.

Zvezda je izgubila 16. put ove sezone, dok je PAO ostvario 16. pobedu i u poslednja tri kola boriće se za plasman među prva četiri mesta, koji donosi prednost domaćeg terena u četvrtfinalu takmičenja.

"Zeleni" su meč prelomili, čini se, već na samom početku utakmice, kada su serijom od 17:2 prosto pregazili rivala i napravili prednost koju Zvezda do kraja meča nije uspela da stigne.

Pokušali su crveno-beli nekoliko puta da priđu protivniku, a najbliži su bili sredinom druge deonice, kada su smanjili na 36:32.

Ipak, na svaki pokušaj napada Zvezde domaći su imali spreman odgovor i na kraju zabeležili ubedljiv trijumf.

Nik Kalates je bio maestralan – postigao je 17 poena, imao deset asistencija i čak šest ukradenih lopti, dok je najefikasniji na meču bio Kris Singlton sa 21 postignutim poenom.

U ekipi Zvezde najbolji je bio Davidovac sa 17 poena, dok je Omić dodao 15.

Šampion Srbije naredni meč u eliti igra već u četvrtak, a u Beogradu će protivnik biti šampion Evrope, ekipa Fenerbahčea.  

Ovako je protekao meč u Atini: 

22.03 – Kraj meča, pobeda Panatinaikosa nad Zvezdom 91:71.

Singlton najefikasniji sa 21 poenom, Kalates je dodao 17, koliko je na drugoj strani imao Dejan Davidovac. Alen Omić meč je završio sa 15 poena. 

21.53 – Pet minuta ostalo je do kraja meča, Zvezda je značajno smanjila prednost protivnika, koji vodi 80:68.

Davidovac igra odličan meč, već je postigao 14 poena (trojke 3/3) i pridružio se Omiću kao najistaknutiji pojedinac u gostujućoj ekipi. Prva postava domaćih odmara, što je Zvezda iskoristila da smanji ubedljivu prednost.

21.41 – Posle tri odigrane četvrtine, PAO ima ubedljivu prednost 77:56.

Kalates je već stigao do dabl-dabl učinka, Singlton odličan, ostali igrači odrađuju svoj deo posla. Jedini raspoložen za igru u crveno-belom dresu je Alen Omić, koji je skupio 15 poena i sedam skokova. Davidovac ima osam, Ročesti sedam poena.

21.34 – PAO odlično ulazi u drugo poluvreme, pa na sredini treće četvrtine vodi 64:47.

Kalates i Singlton igraju simultanku sa odbranom Crvene zvezde. Prvi je postigao 15 poena, uz devet asistencija i čak šest ukradenih lopti, dok je Amerikanac postigao 21 poen (trojke 4/5).

21.23 – Nastavljen je meč u "OAKA" dvorani.

21.08 – Na poluvremenu Panatinaikos vodi protiv Zvezde 47:38.

Singlton je najefikasniji na meču sa 14 poena, Kalates ima devet, ali i sedam asistencija. Omić je na drugoj strani postigao devet, a Davidovac i Lesor po šest poena.

PAO konstantno vodi, ali je Zvezda u jednom trenutku smanjila na samo minus četiri (36:32). Ekipe su ujednačene u statističkim kategorijama, osim u šutu za dva poena (PAO 15/23, Zvezda 10/24).

20.52 – Sredina igre u drugoj deonici, PAO vodi 36:27.

Još jednom domaći "beže" na plus 15, još jednom se Zvezda vraća na jednocifrenu razliku. Omiću se pridružio Bjelica, a Ročesti je pogodio prvu trojku za crveno-bele.

20.40 – Posle deset minuta igre, "zeleni" vode 24:15.

Uspela je Zvezda da uhvati priključak, najviše zahvaljujući borbenom Omiću, ali domaći tim i dalje ima ubedljivu prednost. Omić je postigao pet, Lesor četiri poena za Zvezdu, na drugoj strani Kalates ima sedam, Singlton šest. Zvezda nije pogodila nijednu trojku, dok PAO za dva poena šutira 7/7.

20.25 – Sredina igre u prvoj četvrtini, a PAO vodi 17:2.

Furiozan početak meča "zelenih", jedine poene Zvezdi doneo je Lesor zakucavanjem. Džejms, Kalates i Singlton postigli su po pet poena za domaći tim.

20.15 – Počeo je meč u Atini.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво