Srbija pala u Podgorici sa peterca, završni turnir Svetske lige sve dalje

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.03.18. | 19:41

Crnogorci trijumfovali sa 11:8, a za odluku o pobedniku grupe čeka se ishod njihovog gostovanja u Rumuniji u poslednjem kolu

Vaterpolo reprezentacija Srbije na dobrom je putu da prvi put od 2003. godine propusti završni turnir Svetske lige. To je direktna posledica večerašnjeg poraza od Crne Gore u Podgorici - 11:8 (3:2, 4:2, 1:1, 3:3) u meču četvrtog kola A grupe.

Crnogorci sada imaju tri boda manje od selekcije Srbije, ali i meč manje, a taj poslednji duel trebalo bi lagano da dobiju pošto gostuju Rumuniji.

Izabrane vesti

Ipak, za prvo mesto u grupi biće im potrebna pobeda od pet ili više golova jer je im je toliko slabija gol-razlika od Srbije.

Večerašnjom pobedom u Podgorici, crnogorski vaterpolisti anulirali su poraz od Srbije iz Niša, gde je bilo 7:4 za olimpijske šampione.

Srbija bi na Završnom turniru Svetske lige mogla da se nađe i ukoliko Crna Gora pobedi Rumuniju, a bude najbolje rangirani drugoplasirani tim iz sve tri evropske grupe Svetske lige.

Do poslednjeg 11. gola na utakmici kojim je postavljen konačan rezultat, Crna Gora je došla iz peterca 6,4 sekundi pre kraja, a koji je napravio Sava Ranđelović, a Draško Brguljan nije imao milosti.

Inače, na ovom meču za Srbiju su nastupila samo petorica igrača koja su letos bila deo nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Ukropina i Brguljan bili su najefikasniji u selekciji Crne Gore sa po tri gola, dok su Srbiju predvodili Đorđe Lazić i Dušan Mandić sa po dva pogotka.

Foto: MN Press


tagovi

Svetska liga vaterpoloDušan Mandićvaterpolo reprezentacija Crne Gorevaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara