Zakazana konstitutivna sednica Skupštine opštine Bor

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Bor, posle martovskih redovnih lokalnih izbora, zakazana je za 10.april u 9 sati.

Dnevnim redom sednice koju je zakazao dosadašnji predsednik Skupštine opštine Bor, Vidoje Adamović, a kojom će do izbora novog rukovodstva predsedavati najstariji odbornik, odbornicima će najpre biti pročitan izveštaj Izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike.

Nakon izbora članova Verifikacionog odbora koji će potvrditi mandate novoizabranim odbornicima, koji, tom prilikom, polažu i svečanu zakletvu, uz odgovarajuće odluke o prestanku mandata dosadašnjih opštinskih i skupštinskih funkcionera, pristupiće se i izboru prvih ljudi opštine.

Biraće se, najpre predsednik, pa zamenik predsednika Skupštine opštine i sekretar, a potom i predsednik opštine Bor i zamenik predsednika. Dnevnim redom predviđen je i izbor članova Opštinskog veća, kao i izbor predsednika, zamenika predsednika i članova Administrativno-mandatne komisije.

Najveći broj mandata u lokalnom parlamentu imaće Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri, 24 od ukupno 35, koliko borska Skupština opštine ima odbornika.

Koalicija Narodne stranke, Demokratske stranke, Vlaške narodne stranke, Zajedno za Srbiju, Demokratske stranke Srbije, Socijaldemokatske stranke i Pokreta slobodnih građana imaće sedam odbornika.

Koaliciji pokreta Dosta je bilo i Dveri Srpske pripala su tri mandata, dok će Vlaška Stranka Most, predvođena Mikijem Janoševićem, imati jednog odbornika.