Tadić: Vlast u Srbiji je generator organizovanog kriminala 1Foto: FoNet/Zoran Mrða

Predsednik Socijademokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da je vlast Srbije generator organizovanog kriminala.

Tadić je naglasio da svi oni koji govore da je vlast u vreme, dok je on bio predsednik Srbije „bila nema i pasivna u borbi protiv organizovanog kriminala, lažu u korist kriminalizacije Srbije koju sprovodi ova vlast“.

Tadić je, na konferenciji za novinare, ponovio da je sadašnja vlast direktorno povezana sa organizovanim kriminalom.

Mi smo se borili protiv organizovanog kriminala, a Srbija danas oslobađa sudskog gonjenja one koji su hapšeni zbog šverca narkotika, rekao je Tadić.

Tadić je podsetio da je nedavno govorio o tome da je Srbija na crnoj listi FATF, organizacije koja bori protiv pranja novca i finansiranja terorističkih organizacija i da bi zbog toga ministar finansija Dušan Vujović, da je častan čovek, podneo ostavku.

Prema njegovim rečima, odgovornost treba da snosi i ministarka pravde Nela Kuburović zbog lažnog saopštenja tog ministarstva da je Srbija pohvaljena u izveštaju organizacije GRECO, tela Saveta Evrope koje je saopštilo da Srbija nije ispunila nijednu njegovu preporuku.

Tadić je ukazao i da je premijerka Ana Brnabić zloupotrebila službeni položaj, jer, kako je ona napredovala na političkim funkcijama, tako je firma koju je nekada vodila, Continental Wind, počela da dobija dozvole i subvencije za izgradnju vetroparkova.

On je podsetio na razvoj situacije od 2014. godine. Tada se Brnabić, kao direktorka firme za izgradnju vetroparkova, požalila da vlast nema razumevanje za izgradnju vetroparkova, i da je tadapnji premijer Aleksandar Vučić govorio da je to tri puta skuplja struja i da je udar na džep građana.

Tadić se osvrnuo i na optužbe na račun tadašnjeg direktora Elektromreža Srbije Nikole Petrovića da je navodno tražio novac kako bi vetroparkovi Continental Winda bili priključeni na mrežu i rekoa da je Brnabić to demantovala.

Brnabić je postala ministarka, potom premijerka, a paralelo sa tim, kompanija dobija sve dozvole i podsticaje. Brnabić napreduje, kompanija pravi profit, a Vučić je promenio mišljenje o vetroparkovima, ukazao je Tadić.

Tadić je pozvao medije da ne zataškavaju afere.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari