Novi- stari rektor univerziteta u Nišu

Aktuelni rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić biće na čelu ove visokoškolske ustanove i u narednom mandatnom periodu, dlučio je Savet Univerziteta u Nišu.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2018.

10:05

Novi- stari rektor univerziteta u Nišu

Novi mandat profesora Antića trajaće od 1. oktobra 2018. godine do 30. septembra 2021.godine, jer je on jednoglasno izabran za rektora, jučerašnjim tajnim izjašnjavam svih 26 članova Saveta.

On je za rektora prvi put izabran 2012. godine i treći put uzastopno je izabran za tu funkciju.

Tokom izborne procedure koja je započela 1. februara, stiglo je ukupno 16 predloga da se profesor Dragan Antić. koji je redovni profesor Elektronskog fakulteta. ponovo izabere za rektora.

Predloge je, na osnovu tajnog glasanja, dostavilo 10 fakulteta Univerziteta u Nišu i svih šest naučno-stručnih veća Univerziteta u Nišu.

Drugih predloga za kandidata za rektora nije bilo.

Antić je najavio da će u naredne tri godine rekotorat poseban akcenat staviti na internacionalizaciju Univerziteta, poboljšanje kvaliteta nastave na fakultetima u njegovom sastavu, kao na jačanje saradnje sa ostalim univerzitetima u Srbiji, a posebno u evropskim zemljama i sa evropskim univerzitetama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: