NAJAVA DANA (četvrtak, 15.mart): Liga Evrope na skeneru, a Milan i Aresnal u kladilačkoj žiži... Zvezda sa Valensijom lomi obruč Evrolige!

Vreme čitanja: 6min | čet. 15.03.18. | 08:17

Pre nego što popunite MOZZART tikete, pogledajte statističko premotavanje najuzbudljivijih događaja dana

6501: LOKOMOTIVA MOSKVA – ATLETIKO MADRID, 17.00
(Fudbal, Liga Evrope, plej-of)

Ispostavilo se da je Atletiko bio prevelik zalogaj za Moskovljane. Prvi duel u Madridu dobio je sa ubedljivih 3:0 i moguće je da će Dijego Simeone ovog puta izvesti nešto izmenjen sastav s obzirom da ekipu za vikend očekuje gostovanje Viljarealu. Moskovljani su se nedavno vratili sa zimske pauze posle koje su odigrali meč bez golova sa gradskim rivalom Spartakom i savladali Ural na gostovanju. Ovo će biti njihov treći međusobni duel. Pored pomenutog trijumfa Jorgandžija sreli su se i u grupnoj fazi ovog takmičenja 2007. kada su igrali nerešeno (3:3).

Izabrane vesti

6502: DINAMO KIJEV – LACIO, 19.00
(Fudbal, Liga Evrope, plej-of)

Dinamo je pre nedelju dana uspeo da izvuče remi na Olimpiku (2:2) i nema sumnje biće dodatno motivisan u revanšu. Teško će sustići ljutitog rivala Šahtjor koji mu na čelnoj poziciji Ukrajinskog prvenstva beži šest bodova. Lacio jedan bod deli od Intera i mesta koje vodi u bitku za Ligu šampiona. Dinamo računa i na slabu odbranu Italijana koji su na prethodna dva meča sa njima i Kaljarijem primili četiri gola. Prethodni duel u Rimu bio je ujedno i njihov jedini.

6504: ZENIT - RB LAJPCIG, 19.00
(Fudbal, Liga Evrope, plej-of)

Sve je otvoreno pred revanš meč posle pobede Lajpciga od 2:1 u prvom duelu u Nemačkoj. Bikovi su držali meč pod kontrolom do same završnice kada je Zenit ipak uspeo da postigne dragoceni gol na strani. Ali stvari ne izgledaju sjajno za ekipu Roberta Mančinija. Od kako su se vratili sa pauze imaju problem sa postizanjem golova kojih nije bilo u duelima sa Amkarom i Rostovom. Lajpcig je takođe odigrao meč bez golova sa Štutgartom i sada ga četiri boda deli od četvrtoplasiranog Leverkuzena. Bikovi ne blistaju na gostovanjima u Bundesligi, ali su u ovom takmičenju uspeli da savladaju Napoli na San Paolu sa 3:1. Prethodni meč bio je jedini koji su ranije odigrali.

6505: BILBAO – MARSELJ, 19.00
(Fudbal, Liga Evrope, plej - of)

Atletik Bilbao, izgubio je prvi meč sa (3:1). Oba tima su nakon toga slavila u nacionalnim ligama, Bilbao sa (2:0) u Primeri protiv Leganesa, a Marselj rezultatom (1:2) u gostima ekipi Tuluza. Kladionička statistika kaže da je Marselj poslednje tri utakmice u svim takmičenjima igrao u GG format, a da su se poslenje tri utakmice Bilbaa završile sa više od 2,5 gola. Nije zgoreg znati ni podatak koji kaže da je Bilbao od poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima dobio samo dve, a da je Marselj u gostima skoro po difoltu nesiguran zbog tri poraza, remija i samo jedne pobede.  

6503: PLZENJ – SPORTING, 19.00
(Fudbal, Liga Evrope, plej - of)

Sporting se pred osmofinalno gostovanje Plzenju kod kuće obezbedio da (2:0) zasluženih na domaćem trenu. Biće da su Česi ispucali resurse, budući da su poslednji put slavili u Beogradu, kada su u Humskoj savladali Partizan sa (2:0). Sporting je posle pobede nad Pilzenjom u Primeiri savladao Šaves sa (1:2). Kladilačka statistika kaže da na Sporting u gostima nije došao X, još od Kupa Portugalije, i utakmice Setubalom. Uz to, na minula četiri gostovanja Sportinga došlo je GG 3+ tipovanje.

6508: LION – CSKA, 21.05
(Fudbal, Liga Evrope, plej - of)

Armejci su u prvom meču pali na ispitu, odnosno izgubili od Liona sa (0:1). Francuski teren, zato nosi određene imperative ruskom timu, koji sada mora da juri rezultat protiv ekipe koja nije baš briljirala u domaćim takmičenjima. Naime, Lion je na poslednjih pet mečeva dva puta remizirao, i jednom izgubio od Kaena u Kupu Francuske, pa će u Evropi svakako dati sve od sebe da sačuva mrežu i eventualno iz kontre ugrozi CSKA koji mora da napadne. Treba znati da su se Armejci na poslednjih osam utakmica pokazali kao dobar saveznik onima koji su preferirali NG tipovanja.

6507: SALCBURG – DORTMUND, 21.05
(Fudbal, Liga Evrope, plej - of)

Razigrani Salcburg, došao je do (1:2) pobede u prvom meču sa Borusijom. Dortmundu će u gostima zato trebati više od igre, pa ne treba da začudi ukoliko nemački tim otvori sve karte od početka utakmice. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Dortmund na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima vezao tri X ishoda, zatim izgubio od večerašnjeg rivala, a zatim konačno slavio u Bundesligi protiv Frankfurta. Kladilačka analiza tih pet mečeva pečatira svih pet vezanih GG ishoda, uz golovnu 5+ maksimalu na poslednjoj utakmici nacionalnog šampionata. Salcburg je u istom period četiri puta pobedio, i samo jednom odigrao nerešeno.

6506: ARSENAL – MILAN, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope, plej - of)

Vengerove Tobdžije dale su dva gola u prvoj utakmici, pa Milanovi kompleksi vezani za Arsenalovu odbranu beleže šest godina i dve utakmice na kojima su Englezi postigli pet, a Italijani nijedan gol. Arsenal svakako ulazi s prednošću u utakmicu, ali ne treba zaboraviti ni da su domaćini od poslednjih pet, izgubili čak tri utakmice u svim takmičenjima. Mančester Siti im je prvo u Karabao kupu dao tri gola, a zatim se i u Premijer ligi vratio i učinio isto, što je po inerciji pošlo za rukom i Brajtonu… Milan je od poslednjih pet utakmica izgubio samo pomenutu od Arsenala, a statistika kaže da je redovno u 0-2 golovnim vodama.

9100: CRVENA ZVEZDA – VALENSIJA, 18.45
(Košarka, Evroliga)

Zvezda je samo za jednu pobedu jača od Valensije koja je kao i naš evroligaški tim izgubila 15 puta, a slavila devet. Španska košarkaška ekipa takođe igra na preskok, kao i Zvezda, pa je u poslednje vreme od Efesa, Olimpijakosa i Baskonije. Srpski košarkaši su ipak u prednosti, jer igraju pred domaćom publikom, uz istoriju koja beleži tri vezane pobede protiv Valensije. Naime, zvezda je poslednji put slavila kao gost protiv večerašnjeg rivala u novembru, i to sa (82:86), što je podatak koji može biti koristan pred tipovanje.

9101: OLIMPIJAKOS – BARSELONA, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Barselona je uprkos fenjeraškoj reputaciji uspela da u minuloj utakmici sa Crvenom zvezdom ostvari pobedu od (88:54). Ovom podvigu prethodila su četiri vezana poraza, što nisu muke koje muče Olimpijakos koji nije omanuo na proteklih pet utakmica, zbog čega s pravom drži dri drugu poziciju Evrolige, al ii ulogu favorita pred meč 26. kola. Pred tipovanje, dobro je znati da opozitno ovim informacijama, stoji podatak da je Barselona na poslednjoj međusobnoj utakmici savladala Olimpijakos u novembru sa (73:51).

9103: MAKABI T.A. – HIMKI, 20.05
(Košarka, Evroliga)

Duel sedmoplasitanog Himkija, i za poziciju slabijeg Makabija može biti uzbudljiv do poslednje četvrtine. Na tas tima iz Tel Aviva idu dve vezane pobede protiv večerašnjeg rivala, od kojih objektivno treba uzeti u obzir samo poslednju iz novembra prošle godine, kada je Makabi slavio sa (69:77). Uz to, kao kladilački korisnu informaciju treba uzeti podatak da je Himki izgubio poslednja dva susreta protiv Baskonije i Milana, a da je Makabi konačno slavio protiv Efesa, nakon vezanih poraza u utakmicama sa Unikahom i CSKA.

8265: INDIJANA – TORONTO, 23.55
(Košarka, NBA)

Toronto je lider Istočne konferencije, i igra odlično, bez poraza na prethodnih devet utakmica. Indijana kvalitet dokazuje trećim mestom, i serijom od tri pobede, kojoj je prethodio poraz od Atlante, pri konačnom rezultatu (112:87). Poslednjih pet mečeva ovog para, beleže dve pobede Toronta, naspram tri Indijane, a interesantno je da je na svakom od tih susreta slavio domaćin. Vremenski najbliža nam je pobeda Toronda iz decembra prošle godine, kada se je semafor zabeležio (120:115) za ekipu Toronta.

8312: ANDERSON K. – ĆOROĆ B, 21.05
(Tenis, Indijan Vels)

Deveti teniser sveta, Kevin Anderson, ne bi trebalo previše da se muči sa Hrvatom koji je tek 49. na ATP lestvici. Istina je da južnoafrički teniser ima tri pobede protiv Ćorića koji do sada nije uspeo da dobije ni jedan set protiv današnjeg rivala. Naime, Anderson je u dva navrata 2015. uspevao da ga slomi sa (2:0) u setovima, a najsvežiji trijumf u duelu ovoga para datira sa prošlogodišnjeg US Opena, kada se sve završilo sa (3:0). Hrvatu će zato biti jako teško, ali se očekuje da će ovoga puta pružiti nešto žešći otpor, budući da je bez greške odigrao četiri meča Indijan Velsa, a da je pritom izgubio samo jedan set od Frica, i završio meč pobedom od (1:2), kao i Anderson sa Karenjo Bustom.

FOTO: Reuters/Action Images


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara