Oružari prekinuli štrajk

Radnici Alatnice fabrike Zastava oružje, posle trodnevnog prekida počeli su ponovo da rade.
Radnici su prekinuli štrajk pošto je ispunjen jedan od njihovih zahteva - rukovodilac pogona je podneo ostavku, saopštio je danas Samostalni sindikat.
 
U saopštenju se navodi da je direktor fabrike Zastava oružje Milojko Brzaković prepodne u obraćanju radnicima Alatnice odbacio svaku mogućnost smene rukovodioca tog pogona, koga je pre dve godine doveo i fabriku i postavio za rukovodioca.
 
U sindikati smatraju da taj rukovodilac nije imao dovoljno uskustva da bi bio na čelu Alatnice i da je njegov način rukovođenja doveo do stvaranja loših međuljudskih odnosa koji su kulminirali nezadovoljstvom radnika sveukupnim stanjem u pogonu gde majstorsko umeće dolazi do punog izražaja.
 
"U narednom periodu pokrenuće se i rešavanje ostalih zahteva radnika Alatnice koji se tiču teških uslova rada zbog hemijske štetnosti, nedostatka odgovarajućih alata, načina nagrađivanja i poboljšanja higijenskih uslova", saopštio je sindikat.
  • Novosadjan

    14.03.2018 22:06
    Kako su naivni i jadni pa naseli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija