(VIDEO) PUČE LEOVA STOTKA: Čarobnjak Mesi samleo Čelsi! Barselona u četvrtfinalu Lige šampiona
Foto: Reuters

OBA GOLA DAO KROZ NOGE KURTOI

(VIDEO) PUČE LEOVA STOTKA: Čarobnjak Mesi samleo Čelsi! Barselona u četvrtfinalu Lige šampiona

Fudbal -

Fudbaleri Barselone pobedili su Čelsi 3:0 (2:0) u revanšu osmine finala Lige šampiona i plasirali se u četvrtfinale.

U prvom meču u Londonu bilo je 1:1, a večeras je u poslednjem okršaju osmine finala Barsa nanela Čelsiju ubedljiv poraz.

Ponovo je blistao Lionel Mesi. Argentinac je postigao dva gola i zabeležio jednu asistenciju, i to Osmanu Dembeleu za prvenac u Barsinom dresu.

Gosti nisu ljudski ni pipnuli loptu na travi "Nou Kampa", a već je bilo 1:0. Mesi je gotovo iz "mrtvog ugla" naciljao Tibu Kurtoi kroz noge.

Tim Ernesta Valverdea je svesno prepustio posed lopte rivalu, pa je ostala dva gola dao posle kontranapada.

U 20. minutu Mesi je osvojio loptu na sredini terena, stuštio se ka šesnaestercu Čelsija, a onda idealno poslužio Dembelea za 2:0.

"Plavci" su u nastavku delovali opasnije, imali i nekoliko dobrih prilika, ali nisu uspeli da zatresu mrežu Ter Štegena, što bi ovom meču vratilo neizvesnost.

Kad već nije mogao Čelsi, još jedan gol je postigao Mesi, svoj jubilarni 100. u Ligi šampiona.

Posle još jednog kontranapada proigrao ga je Luis Suarez, a on je ponovo loptu poslao kroz noge Kurtoi.

Mesi je time i definitivno stavio tačku na ovaj dvomeč.

Barselona je postala poslednji putnik u četvrtfinale Lige šampiona, jer su se pre nje među osam najboljih u Evropi plasirali: Mančester siti, Liverpul, Juventus, Real Madrid, Sevilja, Roma i Bajern.

Žreb četvrtfinalnih parova obaviće se u petak. Prve utakmice igraće se 3. i 4. aprila, a revanši 10. i 11.

TOK MEČA:

KRAJ - 3:0!

90. minut - Ridiger udarcem glavom pogađa prečku! Ovo je drugi put večeras, a ukupno četvrti put u ovom dvomeču da "plavci" pogađaju okvir gola.

OVO JE 100. GOL LIONELA MESIJA U LIGI ŠAMPIONA!

64. minut - BARSELONA - ČELSI 3:0 - MESI! Još jedna kontra, još jedan gol Mesija, ponovo kroz noge Kurtoi. Ako je dileme i bilo oko konačnog pobednika, sada je više nema.

49. minut - Gosti traže penal! Čelsi je izveo odličnu akciju, Alonso je krenuo sam ka Ter Štegenu, a posle kontakta sa Pikeom je pao. Međutim, sudija Skomina je pokazao da nema penala, pritom Žiruu pokazao žuti karton zbog protesta.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 2:0

45. minut - Alonso je izveo slobodan udarac, lopta je zakačila stativu i otišla pored gola.

38. minut - ŠANSE za ČELSI! Gosti su stvorili dve velike prilike za minut! Prvo je šut Alonsa odbranio Ter Štegen, a onda su Kante i Fabregas zasmetali jedan drugom u odsudnom trenutku.

20. minut - BARSELONA - ČELSI 2:0 - DEMBELE! Mesi je osvojio loptu na sredini terena, poveo kontru Barse, izbacio dvojicu protivničkih igrača iz igre, a onda idealno asistirao Dembeleu, koji je duplirao prednost domaćina.

Dembeleu je ovo prvi gol u dresu Barselone.

12. minut - Još jedan opasan napad Čelsija, završen je udarcem Vilijana sa 20-ak metara, Ter Štegen je siguran.

8. minut - Čelsi se brzo oporavio od primljenog gola. Poslednjih nekoliko minuta gosti su pritisli Barsu.

3. minut - BARSELONA - ČELSI 1:0 - MESI! Odlično ga je uposlio Luis Suarez, a Mesi gotovo iz mrtvog ugla savladao Kurtou.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

Nou Kamp je pun!

Čelsi: Mi smo otpisani, ali smo zveri

"Čelsi je otpisan, ali mi imamo osobine zveri. Ako pogledate činjenice, videćete da smo mi veoma uspešan klub u poslednjih deset godina. Možemo imati uspone i padove, ali i kada smo bili dole, uspevali smo da se vratimo na vrh. Idemo u Barselonu uvereni da ćemo prikazati dobru utakmicu s kojom ćemo proći dalje protiv jednog od najboljih timova na svetu", rekao je defanzivac Čelsija Geri Kejhil.

Podsetite se golova sa "Stamford bridža"

REZULTATI MEČEVA OSMINE FINALA:

BAZEL – MANČESTER S. 0:4 2:1 JUVENTUS – TOTENHEM 2:2 2:1 PORTO – LIVERPUL 0:5 0:0 REAL MADRID – PSŽ 3:1 2:1 ČELSI – BARSELONA 1:1 večeras BAJERN - BEŠIKTAŠ 5:0 3:1 SEVILJA – MANČESTER J. 0:0 2:1 ŠAHTJOR – ROMA 2:1 0:1

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track