Dodatna ulaganja u zdravstvenu opremu i sanaciju Velikog bačkog kanala

Predlogom rebalansa pokrajinskog budžeta za 2018. godinu, koji je utvrdila Pokrajinska vlada, planira se dodatnih 1,6 milijardi dinara za ulaganja u zdravstvo i vodoprivredu.
Za kapitalne investicije u zdravstvu, predloženim rebalansom planira se milijarda dinara za kupovinu i ulaganja u magnetne rezonance, CT uređaje, angio-sale za neurološke bolesti, mamografe i ostalu hitnu opremu za bolnice i centre.
 
Šesto miliona dinara namenjeno je "Vodama Vojvodine" za investiciona ulaganja u četiri prioritetna projekta. Radi se o nastavku radova na obaloutvrdi "Gomolava", na reci Savi kod Hrtkovaca, za sanaciju kritičnog mesta na obali Dunava na lokalitetu Labudnjača kod Vajske, za rekonstrukciju crpne stanice Bezdan 2 i za projekat revitalizacije Velikog bačkog kanala.
 
Predloženim rebalansom, aktuelni pokrajinski budžet uvećava se za 1,9 milijardi dinara ili za oko 2,8 odsto: 1,6 milijardi za investiciona ulaganja iz zaduženja i 300 miliona dinara su preneta sredstva iz ranijih godina.
 
Ukupna sredstva u budžetu nakon usvajanja rebalansa iznosiće 70,4 milijardi dinara.
  • NS49

    14.03.2018 21:02
    Molio vih da se javi gospodin koji je tvrdio da je njegov otac upoznat sa time da su stranci hteli da čiste ovaj kanal a da je neko tražio da ga počaste zbog toga i da nam ispriča o tome. To je baš neverovatna stvar ali sam to čuo više puta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".