Fudbaleri Partizana u polufinalu Kupa Srbije 1Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pobedom od 2:0 protiv Javora u Ivanjici.

Oni su pobedili Javor u gostima rezultatom 2:0, golovima Ognjena Ožegovića u 65. i Nemanja R. Miletića u 67. minutu u utakmici polufinala.

Partizan je nastavio put ka odbrani trofeja u najmasovnijem fudbalskom takmičenju, iako se nije proslavio u prvom poluvremenu. Prvih 45 minuta na veoma lošem terenu stadiona ’Pod Moravicom’ donelo nam je veoma loš fudbal i niti jednu zanimljivu situaciju, da bi se sve promenilo po povratku sa pauze. Gosti su imali najozbiljniju šansu u dosadašnjem toku utakmice u 51. minutu kada je Pantić dodao loptu Tavambi na petercu, ali je njegov udarac izblokirao Karišik. Đukić je morao da napravi izmenu očigledno prinudnu u 54. minutu, a umesto njega u igru je ušao Slobodan Urošević. Partizan vodi od 65. minutu, a strelac gola je Ognjen Ožegović, koji se najbolje snašao u petercu na centaršut Markovića. Samo dva minuta posle vodećeg pogotka, duplirali su prednost, ovog puta strelac je bio Nemanja R. Miletić, koji je glavom postigao gol, a asistent je bio ponovo Marković. Izabranici Miroslava Đukića pokušali su da spuste ritam posle vođstva, golman Stojković je u dva navrata spasao odličnim intervencijama i Partizan sada čeka rivala za polufinale.

Od 15.30 Mačva dočekuje Crvenu zvezdu, dok su za 17 sati zakazani mečevi Napredak – Čukarički i Vojvodina – Mladost. JAVOR: Đogatović – Dolmagić, Karišik, Kornelijus, Amanović – Panić, Kolaković, Crnomarković – Đerić, Krnić – Mrkaić. Klupa: Šćekić, Ristovski, Marković, Maričić, Petković, Ilić, Cvetković. Trener: Valdo Jagodić.

PARTIZAN: Stojković – Vulićević, N. R. Miletić, Marković, N. G. Miletić – Zdjelar, Pantić, Janković, Đerlek – Tavamba, Ožegović. Klupa: Jovičić, Vakulko, Ivanović, Jevtović, Ilić, Urošević, Jovanović. Trener: Miroslav Đukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari