14. mart  2018. 15.01  →  18.58 | Izvor: Tanjug, B92

Partizan u Ivanjici bolji od Javora za polufinale

IVANJICA -

Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto su danas u četvrtfinalu savladali Javor u Ivanjici 2:0 (0:0).

Golove za dvostrukog uzastopnog osvajača trofeja postigli su Ognjen Ožegović u 65. i Nemanja R. Miletić u 76. minutu.

Partizan je nastavio put ka odbrani trofeja u najmasovnijem fudbalskom takmičenju, iako se nije proslavio u prvom poluvremenu.

Prvih 45 minuta na veoma lošem terenu stadiona "Pod Moravicom" donelo nam je veoma loš fudbal i niti jednu zanimljivu situaciju, da bi se sve promenilo po povratku sa pauze.

Crno-beli su krenuli mnogo ofanzivnije, Tavamba je promašio veliku šansu na početku, da bi sredinom nastavka gosti nokautirali rivala postigavši dva brza pogotka.

Prvo je Ožegović probio bedem Javora – odličnu akciju odigrali su po desnoj strani i Janković je štiklom pronašao Markovića. Ovaj je centrirao na drugu stranu do Miletića, levi bek je glavom poslao loptu u peterac gde je Ožegović sproveo u mrežu.

Nešto više od 60 sekundi kasnije na semaforu je pisalo 2:0, kada je Marković još jednom odlično centrirao, štoper Miletić se odlično ubacio i glavom je poslao iza golmana Đogatovića.

Izabranici Miroslava Đukića pokušali su da spuste ritam posle vođstva, golman Stojković je u dva navrata spasao odličnim intervencijama i Partizan sada čeka rivala za polufinale.

Đukić: Bilo je teško zbog terena

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je njegovim fudbalerima bilo teško u Ivanjici u pobedi nad Javorom.

"Bilo je teško, nije lako igračima po ovako teškom terenu. Imali smo šanse i inicijativu, ali nismo ih iskoristili na vreme. Čim smo dali gol, sve je bilo lakše i tečnije", rekao je Đukić za televiziju Arena.

Trener Javora Vlado Jagodić čestitao je Partizanu na pobedi, ali i svojim fudbalerima na igri.

"Ovo je utakmica u kojoj jedna sitnica odluči. Dobro je delovalo do 60. minuta, dozvolili smo da nas Partizan ugrozi na način na koji smo znali da može. Nije sramota ispasti od Partizana, dobro smo delovali sat vremena", rekao je Jagodić.

U preostalim mečevima četvrtfinala sastaju se:

Mačva - Crvena zvezda (15.30), Vojvodina - Mladost Lučani i Napredak - Čukarički (17 sati).

Tagovi
Srodne vesti