Đak pirotske gimnazije državni prvak iz matematike

Na 60. državnom takmičenju iz matematike, pirotsku Gimnaziju predstavljalo je petoro učenika. Marko Stojanović, učenik prvog razreda, postao je državni prvak u svojoj kategoriji, a veliki uspeh postigli su i ostali takmičari te škole.

Marka Stojanovića, državnog prvaka iz matematike koji je osvojio maksimalnih 100 poena, drugovi su dočekali gromkim aplauzom -kako i dolikuje.

Marko je učenik prirodno-matematičkog smera -to je dobra osnova, ali je za vrhunske rezultate-kaže potrebno mnogo više.

,,Recept je samo rad,istrajan i naporan rad - i to ne nedelju dana pre takmičenja, već tokom cele godine. I to je prvenstveno ono što utiče na uspeh na takmičenju," kaže Marko Stojanović, državni prvak u matematici.

Ništa manje uspešni nisu bili ni njegovi stariji drugovi Vladan i Aleksa -koji su osvojili drugo i treće mesto.

,,I ove godine se pao jedan izuzetno zanimljiv zadatak - zadatak takve vrste se nikada pre nije pao ,ali eto tako, ja sam rešio i osvojio drugu nagradu," objašnjava Vladan Vasić, a Aleksa Stefanović navodi:

,,Ova nagrada je za mene jedna od najznačajnijih, jer sam obezbedio direktan prolaz na fakultet koji želim-a to su tehničke nauke".

 Iako je rad sa talentovanom i ambicioznom decom zahtevniji,profesori ističu da je to ujedno i izazov i privilegija.

,Zapravo, oni su se spremali dugo, to je priprema koja traje tokom cele školske godine. A ovo je samo situacija gde i drugi mogu da vide kakvi su oni učenici i kakve rezultate mogu da postignu," kaže Nada Popović, profesorka matematike.

Bratislav Krstić, direktor Gimnazije Pirot, ističe:

"Treba naglasiti i to, da su jako svestrana ta deca, govore više stranih jezika,sviraju više instrumenata i uspešni su - evo vidimo,na svim poljima."

Ovu uspešnu ekipu narednih dana ponovo očekuje ozbiljan izazov -Republičko takmičenje iz fizike.

Jedan od njih-Aleksa Stefanović, pokušaće da odbrani titulu prošlogodišnjeg državnog prvaka iz ovog predmeta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво